Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Data-Driven DevOps: geen frictie meer

De huidige zakenwereld verandert snel. Bij het aantrekken van nieuwe klanten, het behouden van loyale klanten en het voorblijven van de concurrentie kan het ontwikkelen van de juiste software het verschil maken. De afgelopen jaren remde de cultuurkloof tussen development en operations de samenwerking tussen deze afdelingen en leidde dit tot trage ontwikkelprocessen.

NetApp streeft ernaar de levenscyclus van uw ontwikkelingen te optimaliseren en de ervaring van de developer te verbeteren. Daarom bieden we IT met zes kerncapaciteiten: containers, configuratiemanagement, code- en artefactbeheer, continue integratie/ontwikkeling, cloud/Platform as a Service (PaaS) en analytics.

Daarnaast lanceerde NetApp de Kubernetes Service, een Universal Control Plane voor Managed Kubernetes. Hiermee vereenvoudigt een organisatie de implementatie van een Kubernetes-cluster in de cloud drastisch. Het ontwikkelen van dataservices die bijdragen aan het opbouwen van vertrouwen stelt bedrijven in staat de relatie tussen developers en operations te optimaliseren.

De lancering is het gevolg van de recente overname van StackPointCloud, een geavanceerd Kubernetes-as-a-service platform. Dit platform ondersteunt de mogelijkheid om applicaties van NetApps Data Fabric rechtstreeks te arrangeren.

Focus op efficiëntie, agility en samenwerking in de cloud

Datagedreven DevOps stelt bedrijven in staat zakelijke kansen sneller en eenvoudiger tot stand te brengen. Dit gebeurt op drie manieren:

  • Geoptimaliseerd gebruik van infrastructuur en flexibiliteit door efficiënte self-service middelen.
  • Snellere ontwikkelingscyclus met geavanceerde dataservices – besteed meer tijd aan ontwikkeling en minder tijd aan het beheren van diensten.
  • Laat ontwikkelaars de leiding nemen over de vereisten voor infrastructuur, terwijl de uitvoering operationele zichtbaarheid behoudt.

Trident staat voor de nieuwste geautomatiseerde storage-provisioning

Het is niet ongebruikelijk dat developers en appteams ver willen blijven van storage. Dit hoeft geen probleem te zijn. Welke tools uw developers ook gebruiken, met Trident kunnen ze sneller betere software bouwen. Ze kunnen microservices leveren en het implementatieproces van applicaties vereenvoudigen door het gebruik van containers.

Trident, de geautomatiseerde oplossing voor storage-provisioning voor Docker, Kubernetes en OpenShift, ondersteunt nu NetApp Cloud Volumes ONTAP®, maakt back-ups met NetApp Snapshot™-technologie en biedt multicloud support.

Met Trident kunt u het beheer van bewerkingen verminderen en NetApp eenvoudig integreren in uw containerstrategie voor:

  • Logging
  • Gegevensbescherming
  • Databases
  • Traditionele toepassingen
  • Cloud-native apps

Alle belangrijke functies en mogelijkheden van NetApp’s productportfolio, inclusief Trident, kunnen worden geconfigureerd en beheerd via open API’s, wat zorgt voor een intuïtieve en gebruiksvriendelijke ervaring.

De opslag is geautomatiseerd, schaalbaar en geïntegreerd met de onderliggende systemen, zodat u kunt blijven profiteren van unieke kenmerken als de QoS-mogelijkheden van NetApp HCI.

Met Red Hat OpenShift op NetApp HCI Verified Architecture kan DevOps eenvoudig containers in de cloud beheren:

  • Lever applicaties sneller af door bedrijven in staat te stellen hun toegevoegde waarde voortdurend te bewijzen door het bouwen, inzetten en beheren van applicaties te versnellen.
  • Rust DevOps uit met selfservice die ontwikkelaars en operations bij elkaar brengt met een ‘it just works’-ervaring. Zo kunnen teams applicaties bouwen, inzetten en schalen met containers en een eenvoudige hybride cloud-infrastructuur. • Vereenvoudig en automatiseer operations om snel en eenvoudig een cloudapplicatieplatform te leveren zonder de tijd en complexiteit die gepaard gaat met het ontwerpen van een aangepast platform.

NetApp Cloud Volumes voor AWS biedt veilige en bewezen NFS- en SMB-gegevensbeheerdiensten voor AWS. Cloudvolumes worden vermeld op AWS Marketplace en zijn beschikbaar op de internationale markt. NetApp Cloud Volumes voor Google Cloud Platform (GCP) is een no-ops-service met een authentieke ervaring, inclusief ondersteuning van Google, Google Cloud UI voor provisioning en beheer en drie prestatieniveaus: standaard, premium en extreem. Bereik de top met datagedreven DevOps Het leveren van zakelijke waarde aan de hand van gegevens hangt af van het vermogen van developers om snel te innoveren. Dit wordt mogelijk met dank aan onze datagedreven aanpak met een portfolio van producten en diensten. En als dat gebeurt, zal zakelijk succes zeker volgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-26T17:13:39.000Z NetApp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.