Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Eaglescience lanceert campagne Hack de Recruiter

Eaglescience Software lanceert de campagne als tegenreactie op de rol van recruiters op de ICT-arbeidsmarkt. In plaats van dat er een hiring fee betaald wordt aan recruiters, mogen nieuwe werknemers de fee zelf besteden: een bedrag dat afhankelijk van de functie kan oplopen tot €10.000.

Softwareontwikkelaar Eaglescience bevindt zich in de ICT-branche, waar het personeelstekort nog nijpender is. Snel zal dit probleem niet worden opgelost: volgens onderzoek van de Universiteit van Maastricht zal tot en met 2022 de vraag naar ICT’ers groeien met 3,4 procent.

De campagne

Het doel van de campagne ‘Hack de Recruiter!’ is om het bedrag dat normaal besteed wordt aan een extern ingehuurde recruiter, door de nieuwe werknemer naar keuze te laten besteden. Een voorwaarde is dat het geld, variërend van 6.000 euro (junior developer) tot 10.000 euro (senior developer), besteed wordt aan zaken die in lijn zijn met de drie pilaren van Eaglescience: zelfontplooiing, plezier en voldoening uit het werk en met innovatieve softwareproducten bijdragen aan een betere wereld. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van een Virtual Reality spel, een gastspreker uitnodigen op kantoor of een dag besteden voor het goede doel. 

‘Met de ‘Hack de Recruiter!’ campagne proberen wij op een ludieke wijze nieuwe collega’s aan te trekken, en op die manier geld in onze nieuwe collega’s te investeren in plaats van in een recruitmentbureau.’ – Wender van Mansvelt, COO

Groei van bijna 100% 

Recruitmentbureaus schieten als paddenstoelen uit de grond, zo is sinds 2013 het aantal bureaus in Nederland verdubbeld: volgens cijfers van de Kamer van Koophandel van 1251 in 2013, naar 2473 in 2018. Recruiters worden vaak betaald met een percentage van het jaarsalaris van de geplaatste kandidaat. Dit kan oplopen tot 30 procent van het jaarsalaris, en is dus een grote kostenpost voor werkgever.

Over Eaglescience Software 

Eaglescience is een innovatief IT-bedrijf in Amsterdam opgericht in 2009 dat maatwerksoftware ontwikkelt en service en hosting van ontwikkelde applicaties inricht. Vanuit de overtuiging dat een klantgerichte aanpak essentieel is voor de acceptatie van eindproducten, maakt Eaglescience deel uit van het hele proces: van het formuleren van een idee, het starten van het product en het garanderen van de levenscyclus. Naast de ontwikkeling van nieuwe producten voor klanten, blijft Eaglescience innoveren door samen te werken met diverse wetenschappelijke instellingen en universiteiten.

Medewerkers van Eaglescience zijn de belangrijkste succesfactor, daarom wordt er gestreefd naar een optimale balans tussen werk en persoonlijke zaken. Dit geeft de medewerkers veel vrijheid, maar vereist daardoor zelfdiscipline en verantwoordelijkheid.

 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-05T15:02:56.000Z Eaglescience Software
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.