Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SIG erkent NBG, DHL en CIBG voor uitzonderlijke software health

Amsterdam, 29 juni 2020 - Software Improvement Group (SIG), de onafhankelijke autoriteit op het gebied van software assurance, heeft voor het tweede jaar op rij de winnaars bekend gemaakt van de client awards tijdens het 2020 SIG Symposium, een volledig digitaal event met digitale leiders en deelnemers uit 19 landen wereldwijd. De awards erkennen organisaties voor hun uitzonderlijke leiderschap, visie en getoonde resultaten in bouwkwaliteit, betrouwbaarheid en security van hun applicatielandschappen.

SIG heeft in drie verschillende categorieën awards uitgereikt aan National Bank of Greece (NBG), DHL Express en CIBG:

Master of Software Health 2020

Winnaar: DHL Express

De Master of Software Health award wordt toegekend aan de klant die in de hele organisatie een structuur heeft geïmplementeerd die hoogwaardige broncode ontwikkeling mogelijk maakt en bewustwording rond software health bevordert. Bij DHL Express, één van de grootste organisaties in transport en bezorging wereldwijd, is softwarekwaliteit een integraal onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden. Het bedrijf is zeer gedreven om de softwarekwaliteit boven het marktgemiddelde (op basis van de TÜViT en ISO 25010 richtlijnen) te krijgen én houden. Door het continu monitoren en de ontwikkeling van hoge kwaliteit software, zet DHL de toon voor de rest.

Industry Pioneer 2020

Winnaar: National Bank of Greece

De Industry Pioneer award wordt toegekend aan de klant die softwarekwaliteit heeft geïntegreerd in haar applicaties, waardoor ze een voorbeeld is voor haar branche. National Bank of Greece is één van de grootste financiële instellingen van Griekenland en speelt een belangrijke rol in de Griekse economie. De bank excelleert in de ontwikkeling van hoge kwaliteit software voor haar banksystemen (85% scoort momenteel boven het marktgemiddelde, de rest is markt gemiddeld). Dankzij het Developers Portal kunnen derde partijen (zoals startups) aan de hand van API’s hun eigen banksystemen integreren en sneller een duidelijke meerwaarde voor de Griekse markt creëren. Daarom is National Bank of Greece een frontrunner in de financiële sector.

Legacy Modernizer 2020

Winnaar: CIBG (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport)

De Legacy Modernizer award wordt toegekend aan de klant die uitzonderlijke inspanningen heeft geleverd op het gebied van software modernisering. CIBG (onderdeel van het ministerie van VWS) is belast met het onderhoud van gezondheidsgerelateerde registers (naast andere wetgevende taken). De organisatie streeft actief naar verbeteringen op lange termijn door een pragmatische en iteratieve aanpak te hanteren, waarbij oudere applicaties worden vervangen door compacte en toekomstbestendige versies. Een duidelijk voorbeeld hiervan is het donorregister (Donor): de verouderde technologie bleek niet toereikend om aan toekomstige eisen te voldoen. CIBG voltooide de herbouw van het nieuwe register (ADR) binnen de beschikbare tijd, volgens de gestelde kwaliteitseisen en binnen budget, door duidelijke kwaliteitsnormen vast te stellen en best practices in acht te nemen met haar technische partner. ADR is nu technisch klaar om live te gaan op 1 juli 2020. SIG helpt CIBG bij het behalen van haar verbeteringsdoelen door middel van regelmatige software-evaluaties en advies over het toepassen van best practices in Software Assurance.

Clarinda Dobbelaar, Chief Customer Officer bij SIG: “Elk jaar willen we organisaties erkennen die echt die stap extra hebben gezet om betere en gezondere software te creëren. In 2020, National Bank of Greece, DHL Express en CIBG, zijn goede voorbeelden van hoe je als organisatie het verschil kunt maken in bouwkwaliteit, betrouwbaarheid en security van applicatielandschappen. SIG’s rol bestaat uit het uitvoeren van objectieve metingen van broncode en architectuur, en het verstrekken van aanbevelingen voor het volledige development proces en de software lifecycle. We feliciteren alle winnaars van dit jaar van harte!”

www.softwareimprovementgroup.com

Over SIG

Software Improvement Group (SIG) helpt markt- en technologieleiders hun bedrijfsdoelstellingen te realiseren door het fundamenteel verbeteren van de kwaliteit en beveiliging van hun softwarelandschap. SIG combineert haar eigen analyseomgeving en modellen met accurate benchmarkdata. Ze gebruikt de expertise van haar consultants om organisaties te helpen bij het meten, evalueren en verbeteren van de kwaliteit van hun broncode - ongeacht of ze software bouwen, kopen of beheren.

Met meer dan 36 miljard regels aan broncode van honderden verschillende technologieën, heeft SIG als onafhankelijke organisatie de grootste benchmark in de sector. SIG’s deskundige consultants gebruiken deze data om de IT omgeving van een organisatie te analyseren en evalueren op onderhoudbaarheid, schaalbaarheid, betrouwbaarheid, complexiteit, security, privacy en andere bedrijfskritische factoren. Het SIG laboratorium is als enige ter wereld geaccrediteerd volgens de ISO/IEC 17025 standaard voor de analyse van softwarekwaliteit.

SIG is in 2000 opgericht als een spin-off van de Universiteit van Amsterdam. Tot op de dag van vandaag blijft de methodiek van SIG sterk gelieerd aan de academische wereld. De organisatie werkt op internationaal niveau samen met universiteiten en onderzoeksinstituten om haar modellen voor softwarekwaliteit en R&D activiteiten continu verder te ontwikkelen.

SIG heeft hoofdkantoren in Amsterdam en New York en regionale kantoren in Kopenhagen, Antwerpen en Frankfurt. Meer informatie over SIG vindt u op www.softwareimprovementgroup.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-29T17:20:44.000Z Software Improvement Group


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.