Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Windracers ULTRA drone doet succesvolle eerste zorglevering

Heb jij een drone thuis? Deze lijkt hoogstwaarschijnlijk in de verste verte niet op de Windracers ULTRA drone. In Stubbington in het Verenigd Koninkrijk wordt deze gigantische drone ingezet om de huidige gezondheidscrisis het hoofd te bieden. Deze gaat onder andere medicijnen afleveren in afgelegen gebieden. Op 9 mei 2020 deed hij zijn eerste levering.

Windracers vliegt in tien minuten naar Isle of Wight

De Windracers ULTRA drone vloog op zaterdag 9 mei vanaf de zuidelijke kust van het VK naar Isle of Wight, waar het succesvol de cargo voor het ziekenhuis afleverde. De gevlogen afstand was enkel 12 kilometer, maar deze drone kan zelfs 1000 km vliegen en wel 100 kg aan vracht dragen. Hoewel het team eigenlijk pas subsidie zou krijgen van de overheid om in maart de tests te beginnen, werden de procedures vervroegd, vanwege de coronacrisis. Overtochten met de pont werden drastisch verlaagd om zo de verspreiding van het virus te verminderen. Ook kunnen leveringen overgebracht worden met kleinere cargovliegtuigen, maar hiervan lopen de kosten al snel op. Bovendien doet een vliegtuig er langer over dan de Windracers. Het kostte de drone slechts tien minuten om van vliegveld naar vliegveld te vliegen met zijn lading voor het ziekenhuis van Isle of Wight.

Drones voor gezondheidsservices met spoed

Het Verenigd Koninkrijk kent veel afgelegen gebieden, waaronder het Isle of Wight. Hierdoor kan het vervoer van organen of medicijnen lang duren en prijzig zijn. De Windracers ULTRA drone is vooral tijdens de pandemie een geweldige uitkomst, maar zal ook daarna gebruikt worden. Sommige gezondheidsservices moeten snel geleverd worden en met een drone kunnen benodigdheden binnen een kortere tijd hun bestemming bereiken. De drone stijgt automatisch op en ook een groot deel van de vlucht gaat op de automatische piloot. Alleen met de landing heeft deze momenteel nog wat hulp nodig, maar in de toekomst zal dit ook geautomatiseerd worden.

Toekomst van de Windracers ULTRA drone

De afstand en de draagkracht van de Windracers is onvergelijkbaar met de huis-, tuin- en keukendrone. Hoewel jij misschien eerst thuis energie vergelijken ging voor je een drone aanschafte met een grote accu, vliegt de Windracers ULTRA drone op twee motoren. Hoewel hij nu nog niet in zijn volledige capaciteit wordt gebruikt, zal er met de jaren waarschijnlijk steeds meer verwacht worden van deze machine. Het concept om drones te gebruiken om benodigdheden te vervoeren naar afgelegen gebieden is niet nieuw. In verschillende landen, zoals Rwanda, worden al drones ingezet om medicijnen te vervoeren naar afgelegen gebieden. Ook in Frankrijk sloot Atos vorig jaar een vennootschap met het AZ Nantes Hôpitaux de Paris om een dronesproject te lanceren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-11T15:09:59.000Z 24marketing
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.