Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je bureaustoel niet meer rolt?

Als je de hele dag achter een computer zit voor werk of plezier dan is de kans groot dat je hierbij gebruik maakt van een bureaustoel. Onder zo’n comfortabele stoel zitten vaak wielen. Alhoewel dat handig kan zijn, kan het ook vervelend zijn. Zo kunnen de wieltjes ervoor zorgen dat je stoel constant rolt als je erop zit.

Daarnaast kan het bovendien ook je vloer beschadigen. Bij betonvloeren en gietvloeren zal dit in de meeste gevallen wel meevallen, maar een vloer van hout kan bijvoorbeeld wel gemakkelijk beschadigd worden door de wielen van een bureaustoel. Dit voorkom je door ervoor te zorgen dat de stoel niet meer kan rollen, wat mogelijk is met behulp van de onderstaande tips. 

Vergrendel de zwenkwielen 

Vergrendelende zwenkwielen hebben een vergelijkbaar resultaat als zit-rem zwenkwielen, maar je hebt het extra ongemak dat je moet bukken en ze allemaal moet vergrendelen of ontgrendelen elke keer dat je de stoel wilt verplaatsen. Sommige mensen schakelen slechts twee van de vergrendelbare zwenkwielen tegelijk in, zodat ze niet zo lang op handen en knieën hoeven te zitten om alles te ontgrendelen zodat de bureaustoel weer gewoon kan rollen. Het vergrendelen van de zwenkwielen is desondanks wel een goede methode als je stoel eigenlijk helemaal niet hoeft te bewegen.

Maak gebruik van zwenkwiel stoppers

Dit zijn gegroefde stukjes hout, rubber, glas of plastic waarin je de zwenkwielen plaatst. Hoewel ze redelijk effectief zijn voor een stoel, zijn ze niet erg praktisch omdat je ze elke keer dat je de bureaustoel verplaatst handmatig op hun plaats moet zetten. Hier gaat dus nogal wat werk en tijd in zitten. Desondanks kun je de zwenkwiel stoppers wel gebruiken om ervoor te zorgen dat de stoel niet meer rolt. Dit is met name handig als de bureaustoel zelden verplaatst hoeft te worden.

Koop een vloerkleed

Als je ervoor wilt zorgen dat de wieltjes van je bureaustoel minder eenvoudig rollen dan kan het ook een goed idee zijn om een vloerkleed aan te schaffen. Dit is alleen een goede methode hiervoor als je op het moment je stoel op een normale vloer, zoals een epoxy gietvloer, hebt te staan. Ligt er al tapijt onder de bureaustoel? Het heeft dan geen nut om nog een vloerkleed toe te voegen, aangezien het tapijt het al lastiger maakt om te bewegen met de stoel. Hoe dikker je kleed is, hoe moeilijker het is om de bureaustoel te rollen. 

Plaats een stuk schuim onder de bureaustoel

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een vierkant van zwaar en dicht schuim te snijden. Vervolgens plaats je dit onder het midden van de bureaustoel. Het is hierbij van belang dat het schuim de juiste dichtheid heeft. Het moet namelijk niet te veel samendrukken waar je op je stoel zit. Het gaat dan namelijk slepen wanneer je de stoel probeert te rollen, wat niet de bedoeling is. Desondanks kan het stuk schuim er wel voor zorgen dat het bewegen van je bureaustoel moeilijker gemaakt wordt voor je. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-08T15:24:14.000Z 24 webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.