Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Tips om energie te besparen met je computer

Niemand wil te veel geld betalen voor zijn of haar energieverbruik natuurlijk.

Het is dan ook van belang om energie te besparen, waardoor je ervoor kunt zorgen dat je gas water licht kosten verlaagd worden. Daarnaast kun je dit ook doen met behulp van vergelijk energie. Sterker nog, het is zelfs mogelijk om energie te besparen met je computer. Hierdoor zul je dus minder te hoeven betalen aan je energieleverancier, maar het is ook nog eens beter voor het milieu. In dit artikel vind je een paar manieren om energie te besparen met je pc. 

Energie-instellingen 

Computers bieden vaak verschillende energieopties voor prestaties, dat wil zeggen laag stroomverbruik, lage prestaties of hoog stroomverbruik, hoge prestaties. Probeer je apparaat in te stellen op een energiezuinige instelling. Je zult verrast zijn hoe weinig dit de functionaliteit van je computer beïnvloedt, dus je zult hier eigenlijk heel weinig van merken. Je kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat je harde schijf en monitor in de slaapstand gaan als ze een paar minuten niet worden gebruikt. Ook is het mogelijk om nog meer energie te besparen door de helderheid van je beeldscherm te verlagen. 

Smart strip

Een smart strip is een reeks van meerdere stopcontacten in één strip, met circuits om het stroomverbruik van je gadgets te bewaken en te maximaliseren. Het kan elk apparaat elektronisch loskoppelen, zodat het geen stroom meer trekt en je energie bespaart. Door je computer en randapparatuur zoals printers en scanners op de smart strip aan te sluiten, hoef je je apparatuur niet los te koppelen als je ze niet gebruikt. 

Oplader

Wanneer we onze laptops opladen, is het gemakkelijk om ze daar gewoon achter te laten en ze te vergeten. Dit overladen verslechtert uiteindelijk de batterij. Ondertussen verbruik je ook stand-bystroom als je de oplader aangesloten laat, zelfs als deze niet op je computer is aangesloten. Om energie te besparen, gebruik je  een stopcontact met een timer of sluit je je oplader aan op een smart strip. Bij een computer kan dit niet werken want dit apparaat hoef je niet op te laden natuurlijk. 

Upgrades

Laptops verbruiken veel minder energie dan desktopcomputers, dus het kan de moeite waard zijn om over te stappen naar een draagbaar apparaat als je graag minder energie wilt gebruiken. Evenzo zijn nieuwere computers, monitoren en andere onderdelen doorgaans energiezuiniger. Hierdoor kan het dus zo nu en dan om je huidige apparaat een upgrade te geven, al hangt dit ook zeker van de pc af die je op het moment gebruikt. 

Loskoppelen

Apparaten die op je computer zijn aangesloten, zoals printers, hoofdtelefoons en webcams, verbruiken ook stroom. Daarom moet je deze apparaten loskoppelen of van je pc verwijderen wanneer je ze niet gebruikt. Ook is het slim om je computer zelf los te koppelen wanneer je het apparaat niet gebruikt. Dit is vooral van belang als je nog geen smart strip gebruikt. Sluit je pc dan af en haal de stekker dus vervolgens ook uit het stopcontact.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-26T15:57:22.000Z 24 webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.