Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Kan ik mijn crypto handel aan een computer overlaten?

Dat crypto handel helemaal trending is op het moment, zal niemand zijn ontgaan. Diverse onderzoeken wijzen uit dat zeer veel mensen de stap hebben genomen om in cryptocurrency te handelen of te beleggen. Anderen hebben de intentie om dit binnen een zeer korte tijd te doen. Dit roept wellicht de vraag op of het mogelijk is om de crypto handel aan een computer over te laten. Het handelen en/of beleggen in cryptovaluta vraagt immers een flinke tijdsinvestering.

Waarom de handel in cryptocurrency een flinke tijdsinvestering vraagt

Het is goed om te realiseren dat de handel in cryptocurrency een flinke tijdsinvestering vraagt. Dit is goed te verklaren. Deze handel is immers voor veel mensen een stap in het onbekende. De crypto handel is immers volledig digitaal opgezet. Er is een decentrale constructie vormgegeven waarbij er juist geen gebruik wordt gemaakt van de diensten van tussenpersonen om kosten te besparen. Daarnaast wordt er gehandeld in munteenheden, NFT’s en blockchains die volledig nieuwe karakteristieke eigenschappen hebben. Tot slot is het goed te weten dat de crypto handel erg volatiel is. Dit betekent dat de koers sterk aan verandering onderhevig is. Een gerealiseerde winst kan binnen een kort tijdsbestek zijn overgegaan in een flink verlies. Alleen daarom is het al belangrijk om je eerst goed te verdiepen in deze crypto handel voordat je besluit om hierin te handelen.

Gebruik maken van een trading bot

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat ze gebruik kunnen maken van een trading bot om zonder tijd of kennis succesvol te kunnen zijn in het handelen in cryptocurrency. Een trading bot neemt deze handel immers voor een groot deel van je over. Trading bots worden beschikbaar gesteld door exchanges maar er kan ook gebruik worden gemaakt van initiatieven zoals tesla coin. Een trading bot neemt inderdaad de handel in cryptocurrency voor een groot deel van je over. Er is echter geen garantie voor succes. De handels robot zal immers de markt analyseren en op basis hiervan de benodigde acties inzetten. Deze acties worden ingezet op basis van de instructies die de handelsrobot krijgt van de belegger/ handelaar. 

Kan crypto handel aan een computer overgelaten worden?

Het bovenstaande geeft al deels antwoord op de vraag of crypto handel aan een computer overgelaten kan worden. Dit is het geval om tijdwinst mee te realiseren. Een trading bot kan de cryptomarkt in de gaten houden als de handelaar/ belegger hier geen gelegenheid voor heeft. Het is alleen goed om te realiseren dat zelfs de beste trading bot zal handelen op basis van instructies die worden ingegeven. Een goede strategie zal resulteren in een reeks goede keuzes. Op basis van een minder gunstig ingegeven strategie zullen ook minder goede keuzes gemaakt worden. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-21T17:06:49.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.