Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Alles over de displays van de nieuwe iPhone 14-modellen!

Apple heeft vier nieuwe iPhones gelanceerd: de iPhone, de Plus, de Pro en de Pro Max. De nieuwe modellen hebben de nodige verbeteringen, ook op het gebied van het beeldscherm. Zo hebben de Pro-modellen een always-on functie, zodat ze altijd aan staan en jij nooit meer iets hoeft te missen! Hoe dit precies werkt en wat je nog meer van de displays mag verwachten lees je in dit artikel.

Mooie en levendige foto’s en video’s

De nieuwe modellen hebben een OLED-beeldscherm met een groot aantal pixels. Het basismodel en de Plus-variant hebben 2532 x 1170 pixels en de Pro’s 2778 x 1284. Dit zorgt voor veel contrast en scherpe en heldere kleuren. Hierdoor zien je foto’s, video’s en gifjes er mooi en levendig uit. Dankzij de hoge maximale helderheid (tot 2000 nits) zet je het scherm fel genoeg om alles altijd goed te blijven lezen, ook als je in de zon zit.

Minder energieverbruik door donkere of zwarte pixels

Het OLED-scherm zorgt er ook voor dat de telefoons uit de iPhone 14-serie minder stroom verbruikt. De pixels worden namelijk individueel van elkaar verlicht. Bij een donkere of zwarte pixel wordt de verlichting helemaal uitgeschakeld en verbruikt de telefoon minder energie, omdat er minder verlichting nodig is. En dat is fijn, want zo kan jij hem langer gebruiken.

Verversingssnelheid aangepast op je telefoongebruik

Het is belangrijk dat het beeld op je smartphone snel kan verversen, zodat alles er vloeiend uitziet en je soepel kan scrollen. Dit wordt bepaald door de verversingssnelheid. Het basismodel en de Plus verversen 60 keer per seconde (60 Hz). Snel genoeg om te gamen en video’s te bekijken.

De duurste modellen hebben een variabele refresh rate van 10 tot 120 Hz. Ze passen de verversingssnelheid aan op wat jij met de telefoon doet. Bekijk je een video, probeer je het volgende level van je game te halen of ben je fanatiek aan het scrollen op websites? Dan gaat de verversingssnelheid automatisch naar 120 Hz. Lees je een berichtje, dan gaat de refresh rate omlaag naar 10 Hz. De processor hoeft dan minder hard te werken en dat bespaart accuvermogen.

Het beeldscherm van de Pro-modellen blijft altijd aan

Het iPhone 14 beeldscherm van de Pro en de Pro Max heeft een always on functie. Het scherm wordt zo niet uitgeschakeld als je de smartphone vergrendeld, maar blijft altijd ‘aan’ staan. Je hoeft er dus niet op te klikken of de telefoon apart te ontgrendelen om berichten en meldingen te zien of te zien hoe laat het is. De verversingssnelheid wordt verlaagd naar 10 Hz, zodat de always on functie niet onnodig batterijvermogen slurpt.

Nóg meer verbeteringen!

Apple heeft dus vooral bij het display van de Pro-modellen de nodige verbeteringen doorgevoerd. Maar niet alleen daar zijn updates te zien. Ben jij benieuwd naar hoe de nieuwe toestellen er verder uitzien? Volg dan de newsroom van Apple.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-26T16:24:11.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.