Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

4 tips bij het kiezen van de juiste SSD

Heb jij een trage pc en overweeg je om deze sneller te maken? Dan zal je een SSD aan moeten schaffen. Aangezien niet iedereen even thuis is in de wereld van de computers en harde schijven delen wij 4 tips bij het kiezen van de juiste SSD met je. Zo weet je zeker dat je een SSD gebruikt die geschikt is voor je apparaat en werkt met de snelheid die je nodig hebt.

Wat is SSD?

SSD is de afkorting van Solid State Drive. Vrij vertaald als de schijf die geen draaiende delen bevat. Dat een computer voorzien is van een SSD in plaats van een HDD, zul je vooral merken op het moment dat je de computer aanzet. Een computer die voorzien is van een SSD zal namelijk veel sneller opstarten dan een pc die dit doet vanaf een traditionele harde schijf. Bij een traditionele harde schijf moet namelijk eerst een pakket magnetische schijven, die de gegevens bevatten, op toeren worden gebracht. Pas daarna kan met het inlezen van de data begonnen worden. SSD’s daarentegen maken gebruik van flashgeheugen om gegevens op te slaan. Deze worden digitaal geopend. Je zult begrijpen dat dit aanzienlijk sneller dan op de oude HDD manier gaat.

Waar let je op bij het kiezen van een SSD?

Alle SSD's zijn snel en zullen als een grote upgrade voelen als je gewend bent om een pc met HDD te gebruiken. Toch wil je wel zeker zijn dat je ook betrouwbare hardware aanschaft. Hieronder geven we je 4 tips bij het kiezen van de beste SSD.

1.    SATA III Support

De meeste SSD’s gebruiken de Serial ATA (SATA) interface. Echter, niet alle fabrikanten gebruiken de laatste versie en dit kan de prestaties van je SSD limiteren. SATA I brengt data over op 1.5 Gbps, SATA II op 3.0 Gbps, en SATA III op 6 Gbps. Om datasnelheid te garanderen kies je het beste voor SATA III.

2.    Hoge maximum snelheden

Maximale leessnelheden zijn ongeveer rond 400 MB/sec en max schrijf snelheden zijn 300MB/sec. Een beetje sneller of langzamer maakt niet echt een verschil.

3.    ECC memory

ECC staat voor Error-correcting code. Dit zorg ervoor dat jouw SSD de mogelijkheid heeft om datafouten te detecteren en corrigeren. Zo blijf je niet zitten met onbruikbare data op je schijf.

4.    Lees in reviews over daadwerkelijke snelheden van de SDD

In de praktijk haalt niet elke SSD constant de maximumsnelheid. Gelukkig geven veel online reviews speed test resultaten. Zoek naar reviews van de SSD die je op het oog hebt. Als de testen een schrijf en lees snelheid van ongeveer 2/3e van het maximum laten zien kan je ervan uitgaan dat het goed is.

Ben je op zoek naar een SSD of aanverwante artikelen neem dan zeker eens een kijkje op Best-Verkochte.nl. Hier vind je niet alleen alles wat je nodig hebt maar ook een schat aan informatie in de bijbehorende koopgidsen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-27T13:20:08.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.