Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Van een digital journey naar een stedentrip met time to momo

Uitgeverij mo’media ging ruim twintig jaar geleden van start en verwierf bekendheid met de 100% stedengidsen. Tegenwoordig staat deze gids bekend onder de naam time to momo. Het businessmodel was volledig gericht op print, maar door toegenomen digitalisering wilde de uitgever er een cross-mediaal platform van maken. Zo werd er een gepersonaliseerde app ontwikkeld met routes van de time to momo locals lang de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, maar voorals ook langs local hotspots op het gebied van eten & drinken, shoppen en leuke activiteiten. Hoewel het met de app al mogelijk was om persoonlijk stedentripadvies te krijgen, was dit op de website nog niet het geval. De website was vooral gericht op het consumeren van content en het boeken van hotels bij Booking.com. Daarom werd er begin 2022 gestart met de doorontwikkeling van de website. Op deze manier werd het mogelijk om bezoekers van time to momo op alle relevante momenten in de customer journey te bedienen met kwalitatieve producten en diensten. Worth Systems werd gevraagd om dit te realiseren.

Hoewel de website al rijke content bevatte, bood de time to momo website nog geen content die op bezoeker was afgestemd. De grootste uitdaging lag dan ook in het leveren van een uitzonderlijke persoonlijke beleving die waarde toevoegt aan de gehele customer journey van bezoekers. 

Een persoonlijke beleving creëren 

Data en technologie spelen een belangrijke rol in het realiseren van een persoonlijke beleving. Middels een ‘tech scan’ werd door Worth Systems de performance en stabiliteit van de website in kaart gebracht. Vervolgens kon worden bepaald welke stappen nodig waren om te starten met het ontwikkelen van een website, die het mogelijk maakt om gepersonaliseerde content aan te bieden en te integreren met content van andere platformen. Door daarnaast inzicht te creëren in de beschikbare data en te achterhalen hoe bezoekers de optimale online zoektocht krijgen naar een leuke stedentrip, kon er een contentarchitectuur ontwikkeld worden die volledig past bij de customer journey.

Met user story mapping werd vervolgens inzicht gegeven in de stappen die een bezoeker moet doorlopen om tot een eindresultaat te komen. Hierdoor verkreeg men waardevolle feedback voor het UX design en de UX backlog, waardoor de gewenste werking van de functionaliteiten konden worden uitgediept. Hierbij lag met name de focus op het ontwikkelen van een klantreis voor het boeken van een stedentrip naar Parijs, waarbij de klant op basis van een gepersonaliseerd advies een hotel kan boeken. 

Van een digital journey naar stedentrip 

In 6 sprints van 2 weken is een proof of concept ontwikkeld voor Parijs waarbij de nadruk lag om een blueprint te maken voor het uitrollen van dit concept over meerdere steden die time to momo aanbiedt. Daarbijwas de integratie met de bestaande systemen en met de website voor het boeken van hotels bij booking.com in 2022 van belang. Het resultaat is dat er binnen de website van time to momo nu een flexibele en duurzame digitale architectuur bestaat die ingezet kan worden om de unieke content van 42 steden beter aan te beiden. De content ontwikkelaars van time to momo zijn nu beter gefaciliteerd in het snel doorvoeren van aanpassingen. In 2023 heeft time to momo met behulp van een derde partij haar eigen hotelboekingstechnologie geïmplementeerd. Hotels kunnen nu rechtsreeks bij time to momo geboekt worden. Met de nieuwe opzet en learnings van de Parijs website kan time to momo straks de content rondom die hotels door middel van contentcategorisatie nog beter aanbieden. Zo worden de leuke tips van de locals direct en indirect rondom het hotel nog relevanter gemaakt.

“Voor ons was het belangrijk dat we nog beter onze unieke content en daarmee lokale kennis van steden - die we al jarenlang met behulp van onze locals maken - rondom city trips kunnen aanbieden,” aldus René Bego, oprichter van time to momo. “In het huidige tijdperk zijn mensen niet alleen geïnteresseerd in het boeken van een fijn hotel maar willen ze ook graag weten wat nou de leuke lokale tips zijn die ze kunnen bezoeken. Wij kunnen op een geheel eigentijdse manier advies geven over hotels in specifieke wijken. Dit doen wij door op een unieke manier te vragen naar de voorkeuren wat iemand wil doen, de samenstelling van het reisgezelschap en dit te koppelen aan onze kennis van de wijken in Parijs. Door met elkaar de wensen van onze bezoekers te ontrafelen komen we steeds meer achter de echte wensen van onze website bezoekers. Uiteindelijk zal dit tot een hogere conversie moeten leiden.” 

Annemiek Bonnie, UX designer Worth Systems: “Het moderniseren van een website is niet alleen investeren in techniek, het gaat ook over het leggen van verbanden. Bij de website van time to momo is dit goed gelukt vanwege de goede samenwerking tussen de verschillende teams. Tijdens onze workshops is de sales funnel onder de loep genomen en zijn de doelstellingen vertaald naar meetbare KPIs. Door het aanbieden van de juiste content, het verbeteren van de userflow en het opzetten van een goede informatie architectuur, kan de gebruiker vanaf ieder pagina het perfecte hotel vinden.” 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-15T17:30:05.000Z Worth Systems


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.