Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Onderscheid je webshop, 3 essentials!

Een webshop openen was tot ongeveer 10 jaar geleden nog uniek en vernieuwend. Zeker wanneer je een uniek product had, kon je financieel gezien al snel een leuke klapper maken. Maar de tijden zijn veranderd, zoals het met alles gaat is ook hier de concurrentie toegenomen en is de markt vrij verzadigd geraakt. Toch is er voor een goed en uniek product nog altijd ruimte om online te verkopen. Maar je moet het wel weten te verkopen. Want een mooie webshop is één, daadwerkelijk verkopen via de webshop is een andere uitdaging. Hoe jij je in de lastige online markt van vandaag de dag nog onderscheidt? Lees snel verder.

1.      Doe Social

Dé manier om je webshop bij mensen onder de aandacht te brengen die niet direct zoeken naar jouw product of dienst, is onder andere door social media in te zetten. Niet alleen het actief zijn door middel van posts en likes is hierbij voldoende. Om echt meters te maken, zowel qua verkopen als followers, is het nodig om meer te doen. Denk aan het betaald posten van content in de doelgroep die aansluit bij jouw product. Het fijne van social media is dat je hier heel gericht te werk kunt gaan, van leeftijd tot woonplaats, je kunt je targetgroep heel specifiek maken. Pas wel een beetje op met wat je post, sommige zaken kunnen irritatie opwekken.

2.      Ieder zijn app

Een app is echt niet alleen meer weggelegd voor de grote multinationals of organisaties. Een app laten maken in Amsterdam is bijvoorbeeld snel gebeurd. Het maakt het zoeken van producten veel fijner, en door éénmaal een app te downloaden zullen mensen in de toekomst ook sneller weer wat bij jou bestellen. Investeren hierin is iets wat zich zeker gaat uitbetalen in de omzet. En daarnaast kun je ze (af en toe!) een pushmelding sturen met bijvoorbeeld een leuke kortingscode.

3.      Goed verpakt

Een keer iets aan mensen verkopen is leuk, maar je wilt natuurlijk niets liever dan dat iemand structureel klant wordt, en voor grote bedragen spullen gaat kopen. Daarom is klantenbinding zeer belangrijk. Dit doe je niet alleen online, maar ook zeker offline. Denk aan het versturen van een pakketje in een leuke verpakking, een handgeschreven kaartje bij een bestelling of juist een klein gratis presentje. Mensen onthouden en waarderen dit. Ze zullen dan ook snel terugkomen bij jouw webshop.

Kortom, een webshop runnen is ook vandaag de dag zeker nog lucratief. Het vergt echter wel wat acties om je te onderscheiden van de concurrent. Maar wanneer je dit slim en effectief doet, kun je er een leuke boterham én veel plezier aan over houden.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-17T14:15:01.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.