Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Pega Blockchain Innovation Kit helpt banken

Pega maakt de weg vrij voor blockchain bij onboarding van klanten - Tijdens Pegaworld in Las Vegas kondige Pegasystems Pega Blockchain Innovation Kit™ aan om het gebruik van blockchain aan te tonen binnen de onboarding-applicaties van Pega. De downloadbare kit biedt een proof of concept (POC) template voor banken om te testen hoe Pega Know Your Customer ™ (KYC) en Pega Client Lifecycle Management™ (CLM) Ethereum blockchain kunnen inzetten voor hun onboardingprocessen.

Van alle mogelijke blockchain use cases in software labs, bieden CLM en KYC de meest pragmatische scenario’s voor bewezen blockchain voordelen, zoals verhoogde beveiliging, samenwerking en kostenbesparingen. Banken spenderen miljarden dollars aan due diligence compliance voor nieuwe en bestaande klanten vanwege voortdurend veranderende KYC-voorschriften die de risico’s moeten beperken. Blockchain kan financiële instellingen helpen deze last te delen en een einde maken aan dubbele handelingen door klanten te screenen in een gedistribueerd register.

Onboarding software integreren met Ethereum

De Pega Blockchain Innovation Kit biedt een veilige manier voor Pega-klanten om hun onboarding software te integreren met Ethereum, een van de leidende blockchaintechnologieën. Klanten kunnen zien hoe Pega Ethereum aanvult met KYC en CLM datasets en daarvoor geverifieerde datablokken terugkrijgt voor hun Pega-gestuurde processen. De Kit wordt geleverd met een voorgedefinieerd Smart Contract, waarin is vastgelegd hoe gebruikers van en naar de blockchain kunnen lezen en schrijven.

In de toekomst kunnen banken samenwerken op het gebied van blockchain dankzij gedeelde toegang tot de meest actuele KYC-records van een klant, terwijl zij elke datawijziging gezamenlijk kunnen verifiëren. Geavanceerde cryptografie, onveranderlijke data en transparantie garanderen banken dat de records veilig, consistent en accuraat zijn, zelfs in een open omgeving die ook door concurrenten wordt gebruikt. Aangesloten instellingen kunnen controleren wie uiteindelijk toegang heeft tot het blockchain-netwerk. Ook kunnen zij bepalen welke instellingen toegang hebben tot de gegevens van klanten.

Door blockchain en Digital Process Automation (DPA) bij elkaar te brengen kan Pega organisaties helpen de potentie van blockchain optimaal te benutten door de kracht van gedistribueerde registers te combineren met slimme contractvormen. Zo kunnen organisaties op een effectieve manier hun bedrijfssystemen uitbreiden buiten de vaste kaders en binnen het gedistribueerd ecosysteem van de blockchain. Als marktleider in DPA biedt Pega volledige bedrijfsprocessen voor de grootste en meest complexe bedrijven ter wereld op het gebied van financiële dienstverlening, gezondheidszorg, verzekeringen, communicatie, high tech en meer.

Kan blockchain bijdragen aan  digitale strategie? 

“Omdat de blokchain hype alleen maar groter wordt springen veel organisaties in het diepe zonder eerst te weten welke echte knelpunten zij ermee willen oplossen,” aldus Alan Trefler, oprichter en CEO van Pegasystems. “Pega beschikt over tientallen jaren ervaring met digitale procesautomatisering, waardoor wij heel goed in staat zijn om de beste blockchain use cases voor bedrijven te kunnen identificeren die echt tot resultaten leiden. Met onze blockchain innovation kit kunnen klanten onderzoeken of blockchain kan bijdragen aan hun digitale strategie en hoe Pega hen hierbij kan helpen.”

Pega CLM en Pega KYC, door analistenbureau Chartis uitgeroepen tot marktleider in CLM en KYC applicaties, voorzien grote, complexe financiële instellingen van voorgedefinieerde best practices uit de sector, wereldwijde dekking van KYC-regelgeving en out-of-the-box functionaliteit voor onboarding en KYC. Pega is de enige leverancier die schaalbare CLM en KYC-applicaties biedt voor zowel institutioneel als voor consumenten met verwante digitale proces automatisering, KYC-regels, processen, case management, AI en robotics. Deze applicaties kunnen binnen drie maanden worden uitgerold bij ´s werelds grootste instellingen ten behoeve van een hogere omzetsnelheid en compliancegarantie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-07T17:18:00.000Z Pegasystems


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.