Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Commercetools Visionary Gartner Digital Commerce

Commercetools, wereldwijd en toonaangevend leverancier van innovatiecommercesoftware, is als Visionary opgenomen in het Gartner Magic Quadrant for Digital Commerce. Het in juni 2018 uitgekomen rapport biedt een overzicht van de markt voor commerceplatforms en evalueert daarbij in totaal achttien verschillende leveranciers.

Volgens het Magic Quadrant-rapport zal tien procent van de digital commerce-organisaties in 2020 via een platformbusiness de transitie maken naar digital business. Daarvan zal zestig procent gebruikmaken van een open en flexibel commerce systeem om onlinegroei te kunnen schalen. [1]

Moderne oplossing voor de nieuwe commercewereld

“Voor ons is de opname als Visionary in het Magic Quadrant for Digital Commerce een erkenning voor de passie en focus waarmee onze werknemers en partners over de gehele wereld zich inzetten om de nieuwe commercewereld te voorzien van een moderne oplossing”, zegt Dirk Hoerig, CEO van commercetools. “We zien in de benoeming niet alleen een bevestiging van onze visie, maar ook dat ons vermogen om die waar te maken, door Gartner in positieve zin erkend wordt.”

commercetools werd pionier op het gebied van het gebruik van microservices voor commerce, omdat het merkte dat veel bedrijven behoefte hebben aan een flexibele en modulaire commerceoplossing. De organisatie biedt het enige echte, microservicegebaseerde, zakelijke platform in de markt. commercetools is in staat om meerdere malen per dag nieuwe releases uit te brengen, waardoor gebruikers in staat zijn om een voorsprong te nemen op de concurrentie.

Verder dan traditionele e-commerce

Het platform van commercetools is een API-first- en cloud-native-applicatie die bedrijven helpt om snel commercemogelijkheden toe te voegen aan kanalen en devices die verdergaan dan traditionele webshops. Met commercetools kunnen klanten commercefunctionaliteiten toevoegen aan mobiele apps, onlinegames, augmented en virtual reality, en social media. Maar ook aan andere met het internet verbonden zaken, zoals kiosken, wristbands en auto’s.

commercetools gelooft dat het recente Magic Quadrant-rapport met name van belang is om bedrijven te helpen, die een weg proberen te vinden in de grote veranderingen die plaatsvinden in commerce en in de zakelijke architectuur daarachter.

Een exemplaar van het Gartner 2018 Magic Quadrant for Digital Commerce-rapport is op verzoek gratis verkrijgbaar.

[1] Gartner, ‘Magic Quadrant for Digital Commerce’, Penny Gillespie, Jason Daigler et al., 5 juni 2018.

Gartner onderschrijft geen enkele leverancier, geen enkel product en geen enkele dienst die in zijn onderzoekspublicaties worden beschreven en adviseert technologiegebruikers niet om alleen leveranciers met de hoogste beoordeling of een andere aanduiding te selecteren. De onderzoekspublicaties van Gartner bestaan uit de meningen van Gartners onderzoeksorganisatie en mogen niet worden opgevat als feitelijke uitspraken. Gartner wijst alle garanties, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek van de hand, inclusief garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over commercetools

commercetools GmbH is een internationale technologieonderneming en geldt als incubator van het postwebtijdperk. De cloudgebaseerde platformtechnologie biedt onlineretailers de basis voor een toekomstbestendige e-commerceomgeving. De moderne API approach maakt het mogelijk nieuwe verkoopkanalen te ontsluiten. Merken zoals Hasbro, Carhartt WIP, Albelli. Van Ommen, Cimpress (bijvoorbeeld Vistaprint) en Eurail vertrouwen op commercetools voor de digitale transformatie van hun e-commerceactiviteiten. In de vestigingen in München, Berlijn, Durham (North Carolina/USA) en Amsterdam zijn in totaal meer dan 150 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.commercetools.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-25T14:01:00.000Z commercetools
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.