Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

BPD kiest Spacemaker’s AI-platform voor next step digitale transformatie

Spacemaker maakt vandaag bekend dat BPD het Spacemaker’s AI-platform heeft geselecteerd om de volgende stap te zetten in verdere digitalisering van het ontwerpproces van zijn gebiedsontwikkelingen. Spacemaker is cloud-based software die de beginfase van een project ondersteunt met behulp van geavanceerde analytics, AI en generatief ontwerpen, van haalbaarheidsstudies tot massastudies en van het optimaliseren van bestaande ontwerpconcepten tot het opleveren van ontwikkelingsplannen.

Zowel in Nederland als in Duitsland is de druk op de woningmarkt onverminderd hoog. Het is BPD’s belangrijkste missie om duurzame, betaalbare en inclusieve leefomgevingen te realiseren. Dit doet BPD met de inzet van de meest up-to-date digitale en technologische tools. De samenwerking met Spacemaker past bij de ambitie van BPD om de digitale ketenregisseur in Nederland en Duitsland te willen zijn. Via Spacemaker’s platform kan BPD vanaf de start van iedere nieuwe gebiedsontwikkeling ontwerpen, analyses maken en itereren in een 3D-model.

“De samenwerking met Spacemaker stelt ons in staat een volgende stap te zetten in de verdergaande digitalisering van ons werk. Door parametrisch ontwerpen en geavanceerde analytics te integreren in ons ontwikkelproces, kunnen we efficiënter werken, inzicht geven aan en gevarieerde gesprekken voeren met onze belangrijkste gemeentelijke partners en bijvoorbeeld ook met architecten en stedenbouwkundigen. Dit zal de ontwikkeling van integrale gebieden verder versnellen en verbeteren. Hiernaast hebben we voor Spacemaker gekozen omdat we zowel in Nederland als Duitsland gebruik kunnen maken van hetzelfde platform”, zegt Erik Nieuwenburg, directeur Digitale Transformatie.

Geïntegreerde, digitale workflow

Spacemaker zorgt ervoor dat ontwikkelaars in de beginfase van een project in realtime en snel veel verschillende ontwerpen kunnen testen en laten zien. Hierdoor kan het volledige potentieel van een locatie optimaal benut worden, terwijl er tegelijkertijd gezorgd wordt voor goede leefomgevingen, uiteraard met inachtneming van alle wettelijke eisen en normen. Omdat Spacemaker zorgt voor een geïntegreerde digitale workflow, kunnen diverse teams van BPD gezamenlijk aan één en hetzelfde 3D-model werken en beslissingen nemen op basis van data. Dit werkt niet alleen efficiënt, maar het verlaagt ook risico’s en minimaliseert faalkosten.

Håvard Haukeland, co-founder van Spacemaker en Senior Director bij Autodesk voegt toe: “BPD heeft veel kennis en ervaring met gebiedsontwikkelingen in Nederland en Duitsland. We zijn trots dat BPD het vertrouwen heeft in Spacemaker’s software om het bedrijf te helpen de volgende stap te zetten in zijn digitale transformatie in Nederland en Duitsland, en verder te gaan met het ontwerpen van gezonde, leefbare wijken die toekomstbestendig zijn.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-30T14:38:29.000Z Spacemaker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.