Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Epson investeert verder in inkjet

Epson investeert verder in inkjet en grijpt een aandeel van 40% van de zakelijke markt in Europa Epson zet 585 miljoen euro in voor de ontwikkeling en productie van zakelijke inkjettechnologieën, bij geruchten over consolidatie in de markt Epson, het toonaangevende technologiebedrijf dat bekendstaat om zijn lange geschiedenis en expertise op het gebied van printing, visuele, wearable en robottechnologieën, maakt bekend dat de inzet voor inkjettechnologie zijn vruchten begint af te werpen en dat het bedrijf sinds het eerste kwartaal van 2017 40% van de zakelijke inkjetmarkt in Europa uitmaakt 1. Deze ontwikkeling vindt plaats op het moment dat analisten druk speculeren over een consolidatie in de branche als gevolg van een algeheel inkrimpende, maar in bepaalde gevallen hoogwaardige en winstgevende, printing markt. Epson, dat zich richt op inkjet als een uitermate flexibele technologie die specifieke zakelijke voordelen levert die andere technologieën op de markt niet bieden, verwacht verdere groei voor de rest van het jaar 2017 en de jaren erna. De focus van Epson op inkjet, ondersteund door een investering van bijna 400 miljoen euro in nieuwe productiefaciliteiten in Japan en andere markten, wordt nog eens verstevigd met een bedrag van 185 miljoen euro, dat speciaal wordt bestemd ter ontwikkeling van de PrecisionCore-inkjettechnologie van het bedrijf in de komende drie jaar. De introductie aan het begin van het jaar van de Epson WorkForce Enterprise vormt verdere ondersteuning van de inkjetmarkt met hoge snelheid, en volgens analist IDC zal deze lancering een hoog rendement opleveren 2.

Deze houding vormt de basis van Epson's strategie, die is gericht op een groter marktaandeel van de zakelijke afdruksector in EMEA, met een waarde van 38 miljard euro, zoals voorspeld door IDC 3. Phil Sargeant van IDC geeft de volgende waarschuwing af: '...nu er marktconsolidatie plaatsvindt, zullen er merken verdwijnen en zullen we grote winnaars én verliezers op de markt zien.' De winnaars zullen de merken zijn die voldoende middelen investeren in groeigebieden en die op de meest effectieve manier de concurrentie aangaan voor toekomstige inkomstenstromen.

IDC verwacht verder dat de algehele inkjetmarkt tot 2021 een groei van 5,6% (gecumuleerde jaarlijkse groei) in West-Europa te zien zal geven 4. Volgens IDC zal de impact van inkjet op de kantoormarkt, zowel in de zwart-wit als kleurencategorie, blijven groeien ten koste van de productie en het marktaandeel van laserapparaten, die naar verwachting respectievelijk met 5,1% en 4,3% zullen inkrimpen. Ondanks deze marktomstandigheden is Epson's aandeel van de zakelijke inkjetmarkt van ongeveer 25% in het eerste kwartaal van 2015 tot 40% in het eerste kwartaal van 2017 gegroeid (een stijging van 15%) 5.

Naast afdrukken op kantoren blijkt de inkjettechnologie uiterst flexibel op een markt die aan verandering toe is. De technologie zorgt voor een omwenteling in volledige marktsegmenten als mode en decoratieve textielafdrukken, voor verpakkingen en zeer brede borden, waarbij afdrukken in kleine productievolumes mogelijk wordt en kosten en afval worden verminderd.


1. IDC, marktaandeel van printers in West-Europa, 2016

2. IDC, marktaandeel van zakelijke inkjet in West-Europa, 2016

3. Geschatte totale zakelijke EMEA-afdrukmarkt, bron: IDC

4. IDC, marktaandeel van zakelijke inkjet in West-Europa, 2016

5. IDC, marktaandeel van printers in West-Europa, 2016

6. Onderzoek uitgevoerd door BLI, 2017

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-02T11:20:25.000Z Epson