Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Xillio lanceert cloud API voor contentintegratie

Xillio lanceert een cloud gebaseerde API voor content integratie diensten. Via deze cloud API kunnen ontwikkelaars snel en eenvoudig toegang krijgen tot een groot aantal contentbronnen en applicaties of functionaliteit bouwen die gebruikers efficiënt toegang tot de juiste content geven.

Xillio, specialist op het gebied van contentmigratie en –integratie, lanceert een cloud gebaseerde API voor content integratie diensten. Via deze cloud API kunnen ontwikkelaars snel en eenvoudig toegang krijgen tot een groot aantal contentbronnen en applicaties of functionaliteit bouwen die gebruikers efficiënt toegang tot de juiste content geven. Dit stelt gebruikers in staat om content te creëren of bij te werken zonder dat zij daarvoor steeds moeten schakelen tussen verschillende applicaties. Xillio richt zich met deze API op ontwikkelaars bij zowel software vendors, als ook system integrators en eindgebruikers organisaties.

De Xillio API is eenvoudig en eenduidig en ondersteunt de meeste bekende contentbronnen. Hierdoor besparen ontwikkelaars zeer veel tijd. Zonder deze uniforme API moeten zij de uiteenlopende en diverse API’s van allerlei verschillende contentbronnen kennen om integraties te bouwen. Xillio heeft een enkel uniform content model waaraan alle content meta-data van de geïntegreerde contentsystemen kunnen worden gemapt. Door de uniforme API en het uniforme content model is integratie snel en eenvoudig. Xillio maakt uitwisseling van content eenvoudig, en biedt de mogelijkheid additionele content services aan te roepen om content te verrijken met aanvullende meta-informatie.

Eén contentsysteem niet haalbaar
Organisaties worstelen met de grote hoeveelheid content die dagelijks wordt geproduceerd en verwerkt. En gebruikers zijn een groot deel van hun tijd bezig met het zoeken, verwerken en creëren van content. Die content wordt gemaakt en verwerkt in een groot aantal type systemen, waaronder ECM, DAM, WCM, archief, CRM, PIM, EFSS, fileshare en nog veel meer. De pogingen van organisaties om content te migreren naar één centraal systeem blijken in de praktijk niet haalbaar en zeer kostbaar. Organisaties zijn daarom op zoek naar mogelijkheden om content vanuit diverse bronnen te integreren en real-time op te halen. Xillio speelt in op deze integratiebehoefte.

Rikkert Engels, CEO en oprichter van Xillio over de lancering: “Contentintegratie is de toekomst en dat zagen wij jaren geleden al als toekomstige trend. Ook analisten, zoals Gartner, hebben de integratietrend inmiddels ook geïdentificeerd en hebben zelfs een nieuw productsegment geïntroduceerd, te weten Content Integration Services. Dankzij onze jarenlange ervaring met content migraties hebben wij veel kennis in huis van het koppelen met diverse contentbronnen. Het was vervolgens voor ons een kleine stap om ook real-time integratie tussen systemen mogelijk te maken.”

“Wij zijn zeer trots dat wij al een eerste klant live hebben met de cloud API“, aldus Jeroen Huinink, CTO bij Xillio. “SDL, leverancier van vertaaldiensten en –technologie, zet onze API in zodat directe contentuitwisseling tussen het CMS en hun vertaalsysteem mogelijk is. Daarnaast zien wij nog veel meer use cases waarvoor content integratie relevant is. Denk bijvoorbeeld aan een customer portal waarbij in één oogopslag alle klantinformatie uit diverse systemen in te zien en te bewerken is. Of een integratie tussen cloud storage applicaties en een on-premise ECM-systeem, zodat gebruikers via hun veelgebruikte cloud storage app toegang hebben tot content die op een legacy contentbron is opgeslagen.”

Connectors
De Xillio engine ondersteunt de meest bekende content repositories met haar connectoren. Momenteel zijn er connectoren naar SharePoint, Office365, Adobe Experience Manager, Alfresco, FileNet, GitHub, Zendesk, Drupal, Hadoop, Elastic, Hippo, Wordpress, Documentum, Box, Confluence, Umbraco, Liferay, Dropbox, Egnyte en fileshares. Deze lijst wordt continu aangevuld met nieuwe connectoren.

Meer over de Xillio API https://www.xillio.com/nl/content-integratie of bekijk deze animatie https://www.youtube.com/watch?v=M21pjUEi-_g.

Webinar:
Op 4 december organiseert Xillio een webinar waarin wij de werking, features en use cases van de cloud API presenteren. Klik voor meer informatie of inschrijven https://www.xillio.com/webinar-xillio-cloud-api-launch

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-20T10:02:18.000Z Xillio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.