Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Kansen van blockchaintechnologie onbenut gelaten

Blockchain staat bij meer dan 60 procent van de SAP-gebruikers niet op de agenda. Dit blijkt uit trendonderzoek van de VNSG, Vereniging Nederlandstalige SAP-gebruikers. Vooral de toepasbaarheid van de technologie wordt gezien als groot struikelblok in de implementatie van blockchain (33%). Opvallend is dat wanneer men het heeft over de toepasbaarheid van blockchain en het verspreiden van kennis hierover, wel snel naar SAP wordt gekeken.

Voordelen wel in kaart Ondanks het feit dat blockchain nog weinig aandacht krijgt van SAP-gebruikers, denkt 70 procent dat het geen hype is en dat iedereen ermee te maken zal krijgen. Uit het onderzoek blijkt dat de gebruikers wel de voordelen inzien van de technologie, ondanks dat zij er momenteel niet actief mee bezig zijn. Meer efficiency (42%) en kostenbesparing (12%) zijn daarbij de belangrijkste. 

IT heeft belangrijke rol De respondenten zien een actieve rol voor de IT-afdeling in het creëren van draagvlak en innovatiekracht met betrekking tot blockchain. Implementatie (51%) is de belangrijkste taak, gevolgd door monitoring en security (9%). 

Rob van der Marck, directeur bij de VNSG: “Blockchain staat nog niet prominent op de agenda bij de meeste SAP-gebruikers, maar er worden wel kansen gezien. Wie de toepassingsmogelijkheden in ogenschouw neemt, komt tot de conclusie dat er grote business voordelen behaald kunnen worden op het moment dat blockchaintechnologie goed wordt ingezet. SAP heeft met zijn sterke ERP customer base een stevige basis om blockchaintechnologie te implementeren.” 

Het onderzoeksrapport Het trendonderzoek omvat zes onderwerpen: digitale transformatie, IoT, security, artificial intelligence en machine learning, blockchain en innovatie. Er zijn ruim 100 SAP-gebruikers ondervraagd omtrent deze onderwerpen. Het gehele onderzoeksrapport is te downloaden via de volgende link: http://info.vnsg.nl/vnsg-it-trends-onderzoek-0 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-21T13:45:01.000Z VNSG
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.