Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

IT Change Management - meer focus op de mens

Wat is de definitie van een succesvol IT-project? Van echt succes bij IT-projecten kun je pas spreken als na implementatie zoveel mogelijk medewerkers van de beoogde doelgroep op de juiste manier gebruik maken van nieuwe mogelijkheden, en dit merkbaar verschil maakt in hun resultaten. Maar hoe bereik je dat? IT Change Management is het hoofdonderwerp van de nieuwste whitepaper van Motion10. Download de paper direct op de website van Motion10.

Er kleven inmiddels veel positieve maar ook negatieve associaties aan termen als ‘De Digitale Transformatie’ of de ‘Digitale Werkplek'. Dat komt onder andere doordat processen of oplossingen in dit kader – wanneer slim en strategisch toegepast – enorm veel toevoegen aan het succes, de groei en de concurrentiepositie van organisaties. Maar deze termen roepen evenveel frustratie en weerstand op wanneer successen achterblijven.

Gebrekkige adoptie

IT-projecten brengen vaak niet de van tevoren verwachte meerwaarde, vaak door gebrekkige adoptie en vage doelstellingen. We zien nog steeds vaak dat er te weinig aandacht is voor de zogenaamde ‘zachte’ factoren, die het grootste gedeelte van het resultaat bepalen. Hoe maak je van een IT-project dan wel een succes?

Proactief IT change management is cruciaal 

Proactief verandermanagement is in onze visie cruciaal voor het succes van IT-projecten. We adviseren een integrale aanpak met techniek, user experience design (UX Design) en Change & Adoptie. 

De focus in het verandertraject moet liggen op een helder en zo concreet mogelijk doel en de alignment van dat doel met de doelen op de niveaus van het team en de individuele medewerker. Zet de mens centraal. 

Lees nu de whitepaper over Change Management in IT

In onze nieuwste whitepaper “De sleutel voor succesvolle IT-projecten” lees je hoe je dat doet. De paper is geschreven met een inhoudelijke expertbijdrage van Ron Witjes, Business Lead Change & Adoptie bij Motion10. 

Je vindt in deze paper naast onze visie vooral veel praktisch toepasbare adviezen om ervoor te zorgen dat adoptie van nieuwe middelen in de organisatie echt succesvol wordt. Download de paper direct op de website van Motion10.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-14T11:53:49.000Z Motion10
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.