Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

VMware Tanzu: 2022 is het jaar van developer experience!

De wereld van vandaag is sterk afhankelijk van moderne technologieën en zijn essentieel om digitaal zakendoen te versnellen. Een efficiënte digitale transformatie is dan ook voor veel organisaties cruciaal geworden omdat het een snellere levering van geavanceerde diensten en processen ondersteund. Geen wonder dat Single-Cloud en hybride benaderingen worden vervangen door Multi-Cloud strategieën. Maar wat kunnen we volgend jaar verwachten in deze digitale wereld? VMware Tanzu kondigt zijn voorspellingen voor 2022 aan.

De developer experience van Kubernetes gaat verbeteren 

Met Kubernetes als de standaard voor Cloud-Native applicaties, krijgen developers steeds meer ervaring met de technologie. Volgens het The State of Kubernetes 2021 rapport van VMware maakt 65% van de bedrijven gebruik van Kubernetes in productie (een stijging ten opzichte van de 59% in 2020). De implementatie van Kubernetes en de developer experience van Kubernetes is echter nog steeds een uitdaging. In 2022 zullen we een betere Kubernetes experience voor developers zien en op zijn beurt meer focus van de industrie op het verbeteren van de developer experience. Hierdoor zal er meer innovatie, flexibiliteit en verhoogde productiviteit mogelijk zijn zonder de wrijving of complexiteit van het verleden.

Dit zal worden gedaan door middel van oplossingen die meerdere abstractielagen bovenop Kubernetes bieden, zodat developers zich kunnen richten op het schrijven van code en sneller tot productie kunnen komen. Hierdoor hoeven ze zich niet meer bezig te houden met operationele taken. Dankzij applicatiebewuste platforms zullen developers een superieure experience krijgen, ongeacht hun kennis of vaardigheden met Kubernetes. Door gebruik te maken van applicatie bewuste platforms kunnen developers hun verschillende workloads meenemen, in de wetenschap dat hun applicaties zonder veel wrijving verbonden zullen zijn met de juiste logging en observability systemen. De behoefte aan een modulaire PaaS is nu meer dan ooit duidelijk, omdat het de sleutel is die de productiviteit van DevOp-teams ontsluit. Dit niveau van infrastructuurabstractie verwijdert de complexiteit uit Kubernetes en het operationele werk dat de experience van developers heeft belemmerd. Het biedt developers daarnaast een eenvoudiger pad om code consistenter te implementeren.

De legacy en toekomst van infrastructuur is ontstaan dankzij Kubernetes en Multi-Cloud 

De adoptie van Kubernetes bereikt in 2022 een hoogtepunt omdat steeds meer organisaties en developers Kubernetes (K8) gaan omarmen. Organisaties willen, na een jaar van snelle veranderingen, investeren in technologieën die hen meer flexibiliteit bieden om eenvoudig te schalen en resources toe te wijzen, waardoor ze zich snel kunnen aanpassen aan veranderende behoeftes. Daarnaast is de Multi-Cloud inmiddels een strategie geworden, waarmee organisaties samengestelde en aanpasbare bedrijfsmodellen kunnen realiseren. Een Multi-Cloudstrategie biedt de flexibiliteit om workloads tussen Clouds te verplaatsen op manieren die de efficiëntie, kosten en compliance optimaliseren. Ook bedrijven erkennen de Multi-Cloud voordelen van Kubernetes. Volgens het The State of Kubernetes 2021 rapport van VMware geeft 65% van de bedrijven aan Kubernetes in productie te gebruiken. 39% geeft aan dat het hun overstap naar de Cloud mogelijk heeft gemaakt, waarbij 28% zegt dat Kubernetes de kosten van de publieke Cloud heeft verlaagd. Vanwege de overdraagbaarheid van workloads en geautomatiseerde schaalbaarheid helpt Kubernetes de Multi-Cloudstrategieën van organisaties te versnellen. Naarmate Kubernetes meer mainstream wordt, zullen we ook zien dat meer bedrijven het app-moderniseringsproces starten in de infrastructuur laag. Zij zullen op hun beurt op zoek gaan naar een consistent, op Kubernetes gebaseerd platform dat op schaal en op iedere Cloud kan draaien.

Spring zal modernisering van apps stimuleren in 2022  

In 2022 zal Spring Boot met Kubernetes het platform bij uitstek zijn voor app modernisering vanwege zijn grote community ecosysteem en bewezen staat van dienst. Volgens het Jrebel Java Developer Productivity rapport uit 2021 is 69% van de belangrijkste applicaties van klanten ontwikkeld met oudere Java en zijn organisaties klaar voor modernisering. Daarnaast blijkt uit een Jakarta EE Developer Survey rapport dat 60% van de ondervraagde respondenten Spring/Spring Boot noemt als het leidende framework voor het bouwen van Cloud-Native applicaties. Door prioriteit te geven aan de productiviteit en flexibiliteit van developers kunnen organisaties gedijen en app moderniseringsdoelen halen in een wereld die steeds digitaler wordt en waarin business requirements van de ene op de andere dag kunnen veranderen.

Zelfs nu moderne architectuurpatronen en Multi-Cloud infrastructuur de norm worden, blijven software engineers Spring gebruiken om productieresultaten te leveren. Het VMware State of Spring 2021 rapport laat een sterke, aanhoudende adoptie van Spring zien, met 61% van de ondervraagde organisaties die zeggen dat Spring hun primaire of enige development platform is. Met Spring kunnen developers bijblijven met moderne architectuurstijlen zonder nieuwe talen of frameworks te leren en productiesoftware snel, veilig en schaalbaar te laten draaien. DevOps-teams zullen blijven vertrouwen op Spring om applicaties te bouwen. Hierdoor kunnen ze voordeel halen uit de infrastructuurontwikkelingen van vandaag en tegelijkertijd agility ontsluiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-23T13:38:05.000Z VMware Tanzu


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.