Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De nieuwste technologische innovaties in de zorg

De maatschappij is continu in verandering en dit betekent dat de zorg ook verandert. Tegenwoordig blijven ouderen langer thuis wonen en wordt er in zorginstellingen steeds meer complexe zorg geleverd. Onder nieuwe technologische innovaties in de zorg valt onder andere wachtrij management. Ben jij benieuwd wat de nieuwste technologische innovaties in de zorg zoal zijn? Wij hebben enkele belangrijke technische innovaties voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor meer informatie over de nieuwste technologische innovaties in de zorg.

Aanmeldzuilen

In de toekomst zal je steeds meer aanmeldzuilen in het ziekenhuis gaan zien. Hierop kan de patiënt zich aanmelden om vervolgens plaats te nemen in de wachtkamer. Dit betekent dat een patiënt zich niet meer aanmeldt bij de balie en het aanmeldproces een stuk sneller en efficiënter zal verlopen. Wat vervolgens weer een handig hulpmiddel is voor efficient wachtrij management.

Robots in de zorg

Momenteel gebeurt er veel in de robotica en naar verwachting zullen robots steeds meer in de zorg te zien zijn. Robots hebben namelijk talloze mogelijkheden te bieden. Een robot kan zorgprofessionals ondersteunen in hun werkzaamheden. Ook kunnen ze cliënten stimuleren in het bewegen, hen van gezelschap voorzien of hen laten weten wanneer ze hun medicijnen in moeten nemen. Robots zullen steeds slimmer en effectiever worden door AI in te bouwen, wat betekent dat robots kunnen terugkomen op eerder besproken onderwerpen.

Cyborgs

Ook cyborgs zullen we steeds meer tegen kunnen komen of dit zelf deels worden. Een cyborg is ook wel gedeeltelijk een mens en gedeeltelijk een machine. Als mens zullen we steeds meer fysiek worden uitgerust met technieken die een bepaalde beperking kunnen wegnemen en het lichaam sterker maken. Cyborgs worden nu vooral voor medische doeleinden ingezet, bijvoorbeeld als pacemaker voor het hart of als prothese. Er zijn ook protheses die door de drager bestuurd kunnen worden met hun hersenen.

 

Drones

Ook drones zullen steeds meer in de zorg worden ingezet. Drones kunnen een waar verschil maken als iemand in een meer afgelegen gebied woont en er iets bezorgd moet worden. Zo kunnen drones snel medicijnen afleveren of andere benodigdheden op een specifieke plek bezorgen. Zo hoeft een patiënt niet zelf medicijnen op te halen en hoeven deze ook niet meer met de auto worden gebracht. Met een drone zijn medicijnen er tevens veel sneller.Ben jij al enthousiast over deze nieuwste technologische innovaties in de zorg?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-05T10:50:01.000Z Lequal


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.