Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Linux Foundation Europe lanceert OpenWallet Foundation

Linux Foundation Europe heeft vandaag OpenWallet Foundation (OWF) aangekondigd. Het doel van OpenWallet Foundation is het gezamenlijk ontwikkelen van open source software ter ondersteuning van de interoperabiliteit van Digitale Wallets en van het brede scala aan gebruiksmogelijkheden daarvan zoals het doen van betalingen, bewijzen van identiteit en het aantonen van andere gevalideerde identiteitsgegevens zoals die over werk, opleiding, financiële status en rechten - om vertrouwen in de digitale toekomst mogelijk te maken.

De OWF zal zelf geen digitale wallet lanceren en geen nieuwe standaarden en credentials creëren. In plaats daarvan is het het doel dat hun open source software engine de kern wordt die andere organisaties en bedrijven gebruiken om hun eigen digitale wallets te ontwikkelen. Het doel van OWF is gelijkwaardige functionaliteit van de beste beschikbare digitale wallets en interoperabiliteit te bieden met grote grensoverschrijdende projecten zoals de Digital Identity Wallet van de EU.

Inmiddels zijn er diverse non-profit organisaties verbonden aan OpenWallet Foundation evenals diverse internationale bedrijven waaronder Accenture, Gen, Futurewei, Visa, American Express, Deutsche Telekom / T-Systems, esatus AG, Fynbos, Hopae, IAMX, IDnow, IndyKite, Intesi Group, Ping Identity, SmartMedia Technologies (SMT), Spruce en Swisscom.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-24T11:51:56.000Z in de schijnwerpers


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.