Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe Parallels RAS onderwijsinstellingen een betere virtuele ervaring geeft

Toen de lessen in 2020 virtueel gingen, konden veel studenten niet slagen zonder toegang tot een laptop, tablet of vergelijkbaar apparaat. Veel scholen en universiteiten moesten leenlaptopprogramma's gebruiken, waardoor studenten apparaten konden huren. De IT-teams van het onderwijs hadden echter moeite om aan de vraag naar extra apparaten te voldoen en bestelden zoveel mogelijk computers.

Een mogelijke oplossing voor dit resourceprobleem is virtual desktop infrastructure (VDI), die scholen kunnen gebruiken om hun IT-omgevingen te virtualiseren. Hierdoor kunnen studenten hun favoriete apparaat gebruiken om overal en altijd toegang te krijgen tot applicaties, desktops en gegevens. In een typische set-up kunnen VDI-oplossingen worden ingezet in on-premises of via openbare cloud- of hybride omgevingen. Alle gegevens worden gehost in een datacenter of cloudinfrastructuur en op afstand geleverd aan de apparaten van eindgebruikers. Dit geeft IT-teams de mogelijkheid om softwaregebruik en toegang op afstand centraal te beheren. 

Voor de meeste onderwijsinstellingen staan netwerken voor studenten los van personeels- en faculteitsnetwerken, wat betekent dat het hebben van een flexibele IT-infrastructuur de onderwijsresultaten voor studenten en processen voor docenten aanzienlijk kan verbeteren. VDI stroomlijnt het IT-beheer omdat alle mogelijkheden en functies worden gehost in een gecentraliseerde beheerconsole. Toegang tot specifieke applicaties kan op gebruikersniveau worden beheerd, bijvoorbeeld door de toegang van studenten tot de leermiddelen te beperken voor alleen hun leerjaar of klas. Ondertussen kunnen docenten en beheerders toegang krijgen tot volledige desktops die zijn uitgerust met alle benodigde applicaties, documenten en bronnen die nodig zijn om hun werk effectief uit te voeren.

VDI stelt scholen ook in staat virtuele computerlabs op te zetten, waardoor studenten en docenten op afstand toegang hebben tot institutionele computerbronnen. VDI biedt veel mobiliteits- en flexibiliteitsvoordelen. Studenten hebben thuis geen pc of laptop nodig om lessen op afstand bij te wonen - ze kunnen dit vanaf elk apparaat, zoals een smartphone of tablet, en vanaf elke locatie doen. Hierdoor kunnen studenten gemakkelijk van een gedeelde thuiscomputer naar een telefoon, tablet of zelfs een computer op de campus gaan.

Parallels RAS: een bewezen oplossing voor virtueel leren Parallels® Remote Application Server (RAS) is een alles-in-één, kostenefficiënte VDI-oplossing met een bewezen staat van dienst voor onderwijsinstellingen. Parallels RAS geeft educatieve IT-teams de mogelijkheid om virtuele desktops en applicaties centraal te beheren. Beveiligde externe toegang kan worden geboden aan studenten, docenten en personeel op alle persoonlijke en organisatorische apparaten, inclusief thin clients, mobiele apparaten, laptops en desktops.

Door virtuele machines aan eindgebruikers te leveren via een netwerkverbinding, kunnen IT-beheerders gemakkelijker en efficiënter studenten en docenten toegang geven tot academische bronnen, tools en softwareprogramma's. Docenten kunnen eenvoudig virtuele leeromgevingen structureren en stroomlijnen door Parallels RAS te gebruiken om te bepalen tot welke apps studenten toegang hebben. Met Parallels RAS implementeren en beheren IT-beheerders applicaties en desktops vanaf een gecentraliseerd beheerplatform, zodat studenten alleen de middelen krijgen die ze nodig hebben zonder een overweldigend aantal irrelevante tools te hoeven doorzoeken.

Naast voordelen voor de eindgebruiker kunnen VDI-oplossingen zoals Parallels RAS aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Via desktopvervangingsfuncties die IT-afdelingen kunnen gebruiken om oudere desktopcomputers om te zetten in virtuele thin client-machines. Dit verlengt de levensduur van bestaande systemen en vermindert de kosten en inspanning van het beveiligen, implementeren en onderhouden van software en hardware voor eindgebruikers. IT-beheerders kunnen dan hun focus en middelen verleggen naar andere projecten die de toegang en diensten voor studenten verbeteren, zoals het uitbreiden van hun programma voor leenapparaten.

Terwijl veel VDI-oplossingen talrijke componenten en complexe licenties bevatten, biedt Parallels RAS een flexibel, pay-per-use licentiemodel. Er is slechts één producteditie die alle functies op ondernemingsniveau bevat, zodat scholen krijgen wat ze nodig hebben zonder verborgen kosten. Deze oplossing stroomlijnt ook Remote Desktop Session Hosts (RDSH), VDI en Azure Virtual Desktop-beheer, waardoor onderwijsinstellingen een robuuste oplossing kunnen leveren die de IT-kosten verlaagt zonder afbreuk te doen aan de functionaliteit of de IT-budgetten uit te putten. Parallels RAS is een krachtige maar gestroomlijnde oplossing die docenten kan helpen een betere virtuele onderwijservaring op te bouwen. 

Parallels RAS voor wederverkopers 

Parallels RAS is beschikbaar via een gecertificeerd resellerkanaal. Organisaties die de oplossing zelf willen testen, kunnen een gratis 30-day trial downloaden. Meer informatie is te vinden op: www.parallels.com/ras  

Resellers die geïnteresseerd zijn in een samenwerking met Parallels RAS kunnen meer informatie vinden op: https://www.parallels.com/partners/

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-27T12:35:05.000Z Parallels


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.