Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Waarom kiezen voor Wordpress hosting?

Wordpress is in de wereld het meest gebruikt CMS als het gaat om het bouwen van websites. Niet voor niets is het dan natuurlijk ook voor de hand liggend dat je hier ook een Wordpress hosting voor kiest

Toch blijkt dat veel mensen hun vraagtekens hebben bij het gebruik van Wordpress hosting voor hun website. Waarom, dat vertellen we je in dit artikel. Tevens gaan we ook in op de voordelen van het gebruik van een Wordpress hosting en vertellen we je nog meer over wat er allemaal mogelijk is. Dus heb jij een wordpress website of sta je op het punt om er één te bouwen, dan is het goed om eens te kijken naar de verschillende mogelijkheden aangaande de hosting van je website. Doe er dus je voordeel mee.

Wat is Wordpress?

Voordat we verdergaan, is het wellicht goed eerst wat verder in te zoomen op de vraag; Wat is Wordpress? Wordpress is een CMS, waarmee je een website kunt bouwen. Dit betekend dat je alleen nog zelf hoeft te bepalen welk thema jij je website graag wilt hebben en is het zaak dat jij je website vult met relevant content, zodat je bezoekers weten waar je website over gaat. 

Wat is een hosting?

Je kunt wel een prachtige website hebben, maar deze dient natuurlijk ook gevonden te worden. Dit is nu precies het stukje waar ‘hosting’ om de hoek komt kijken. Dit is een stukje van een server, waarop jouw website online wordt gezet. Op deze manier kunnen mensen je website bereiken en is je website dus als het ware ‘live’. 

Hoe werkt een Wordpress hosting?

Het grote voordeel van een Wordpress hosting, is dat het relatief gemakkelijk in gebruik is. Het enige wat je hoeft te doen, is wordpress te installeren en je kunt direct aan de slag. Je kunt via de backend van je website je favoriete thema kiezen en waar nodig enkele plugins toevoegen. Op deze manier kun jij je website helemaal naar eigen smaak inrichten en opmaken en kun je beginnen met jouw avontuur in de online wereld. 

Voldoende ruimte 

Uiteraard zal je wellicht al wel merken, dat naarmate je website groter wordt, deze misschien iets trager begint te worden. Niet direct iets om je zorgen over te maken, maar wel goed om te kijken naar de mogelijkheden. Vooral wanneer je een webshop hebt, is een trage webshop echt killing voor je conversie. Zorg er daarom dus ook direct voor, dat wanneer jij merkt dat je website traag is, je gaat kijken naar de oorzaak. Vaak ligt de oorzaak in het feit dat je een snellere hosting nodig hebt, omdat je website simpelweg te groot is geworden.

Beveiliging

Aangezien Wordpress een open source is, betekent dat iedereen in principe kan werken in de broncode. Zorg er daarom dus ook altijd voor, dat jij beschikt over de nieuwste versie en jij je website goed beveiligd tegen eventuele hackers. Dit kun je doen door ten eerste regelmatig een back-up te maken van je website en daarnaast ervoor te zorgen dat je geen onbekende plugins download.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-21T18:11:04.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.