Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Security en remote IT-ondersteuning topprioriteiten voor Europees mkb

Europese mkb-organisaties zijn nog druk bezig om de uitdagingen van hybride werken op te lossen; twee derde (67 procent) werkt hiervoor aan de optimalisatie van haar IT-oplossingen. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Een richtlijn voor het mkb om blijvend hybride te werken’ dat Dynabook Europe GmbH in samenwerking met Walnut Unlimited heeft uitgevoerd onder 1.202 IT-beslissers uit het mkb in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Nederland, België en Italië.

Het onderzoek laat zien dat IT-budgetten over het algemeen stijgen in de hele Europese regio. Deze stijging is het hoogst in het Verenigd Koninkrijk, waar 54 procent van de mkb-organisaties een hoger IT-budget heeft dan het afgelopen jaar. In Nederland en België ligt dit percentage op 43 procent, iets lager dan in Frankrijk (48 procent) en Spanje (46 procent). Slechts 22 procent van de Europese mkb-sector geeft aan dat het IT-budget lager is dan afgelopen jaar. De belangrijkste investeringsdoeleinden van dit IT-budget zijn security-infrastructuur (46 procent), cloudgebaseerde oplossingen (46 procent) en remote IT-ondersteuning (44 procent). Werknemers uitrusten met devices is met 40 procent ook een populaire investeringsprioriteit.

 

“Ons onderzoek laat duidelijk zien dat bedrijven opereren in een complexere IT-omgeving dan ooit, nu hybride werken voor het Europese mkb voor uitdagingen blijft zorgen op het gebied van security, productiviteit en betrouwbaarheid,” zegt Damian Jaume, President, Dynabook Europe GmbH. “Hoewel er geen one-size-fits-all-oplossing bestaat, is het wel duidelijk dat budgetten opgerekt moeten worden om in deze economisch uitdagende tijden te overleven. Het is belangrijk dat mkb-organisaties investeren in betrouwbare, kosteneffectieve en veilige technologieën om de definitieve overstap naar hybride werken te kunnen maken.”

 

Uitval IT terugdringen

Voor mkb-organisaties heeft de overstap van een traditionele kantoorsetting naar een model van hybride werken voor de nodige operationele uitdagingen gezorgd, met het terugdringen van IT-uitval als grootste kopzorg voor iets meer dan de helft van de respondenten (51 procent). Bijna de helft van de Europese mkb-ondernemingen is minstens zeven uur per werknemer per maand kwijt door uitval van IT-systemen, wat gelijkstaat aan 12 werkdagen per jaar. Slechts 16 procent is van mening dat ze de juiste IT-oplossingen in huis hebben om werknemers volledig te kunnen ondersteunen. Onder de respondenten die aangeven te weinig resources in huis te hebben, is IT-personeel het grootste manco: 36 procent beschikt over te weinig IT security-werknemers, terwijl 34 procent hetzelfde probleem heeft met algemeen IT-personeel.

 

Het is daarom geen verrassing dat mkb-organisaties leunen op betaalbare en betrouwbare technologie-oplossingen die IT-beheer vereenvoudigen en de security en productiviteit van weknemers in stand houden. Devices staan hierin centraal; 64 procent van de Europese mkb-sector beschouwt aankoopbeslissingen over laptops nu belangrijker dan voor de pandemie het geval was. Ook opkomende technologieën zoals Virtual Desktop Infrastructure (VDI) en edge computing scoren hoger, met respectievelijk 55 en 52 procent. Het toont nog maar eens het belang aan van oplossingen die productief én veilig op afstand werken mogelijk maken voor werknemers.

 

Security blijft een belangrijke prioriteit

De steeds veranderende potentiële dreigingen zorgen ervoor dat security een belangrijke prioriteit blijft. Uit het onderzoek blijkt dat 45 procent van de mkb-organisaties security als grootste uitdaging heeft ervaren voor IT-beheer tijdens de pandemie. Hierbij kan onderscheid worden gemaakt tussen netwerksecurity (24 procent) en devicebeveiliging (21 procent). Het laat zien dat security van belang is voor ieder element van de IT-infrastructuur, van de netwerkkern tot de hardware die werknemers gebruiken.

 

Het volledige rapport kan hier worden gedownload: https://nl.dynabook.com/secure/generic/blogs-smb-making-hybrid-permanent/.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-08T11:01:26.000Z Dynabook


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.