Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe kan je het beste offertes opmaken?

Als ondernemer wil je uiteraard zoveel mogelijk nieuwe klanten strikken. Op die manier kun je de continuïteit van je onderneming waarborgen, meer omzet draaien en daarmee meer geld verdienen. Om dit voor elkaar te krijgen, heb je wel de juiste processen in je onderneming nodig.

Ervaar je op het gebied van boekhouden nog de nodige problemen? Vind je het bijvoorbeeld onhandig om op dit moment een offerte op te maken? Dan is het zaak om dit proces zo snel mogelijk aan te passen. Eén van de beste mogelijkheden die je hiervoor hebt, is om gebruik van Moneybird te maken.

Dit is een handig, gebruiksvriendelijk en betaalbaar online boekhoudprogramma. Met dit programma kun je je gehele boekhouding bijhouden, offerte opstellen en offertes sturen. Uiteraard is het daarbij de wens dat de ontvanger akkoord gaat met je offerte.

Zorg voor een fraaie opmaak van de offerte

Wil je met je boekhoudprogramma een offerte maken? Dan is het aan te raden om voor een fraaie opmaak van de offertes te zorgen. Je hoeft dit bij het boekhoudprogramma maar één keer in te stellen, waarna alle toekomstige offertes in de betreffende huisstijl vormgegeven zijn.

Dit brengt meerdere voordelen met zich mee. Ten eerste zorgt dit voor een flinke tijdsbesparing. Je hoeft immers alleen maar de offerte in te vullen. Je hebt geen omkijken meer naar het opmaken van de offerte. Ten tweede zorgt het voor een bepaalde vorm van bekendheid. De klant die jouw offerte ontvangt, herkent direct dat de offerte van jou afkomstig is. Dit doe je bijvoorbeeld door met de kleuren uit je huisstijl te werken, maar ook door je offertes van je logo te voorzien.

Zorg voor een duidelijke lay-out

Het is bijzonder belangrijk dat de offerte in een keer te begrijpen is. Dit doe je onder meer door voor een duidelijke lay-out van de totale offerte te zorgen. Hieronder lees je de tips.

-      Vermeld alleen de belangrijkste informatie op de offerte. Op de offerte wil de ontvanger in één oogopslag kunnen zien wat er geleverd wordt en wat dit kost. Alle bijkomende informatie is ook belangrijk, maar is minder van belang. Zorg er daarom voor dat je die informatie in bijvoorbeeld een bijbehorend mailbericht verwerkt.

-      Hanteer de juiste bedragen. Het is uiteraard ook van belang dat je op de offerte de juiste bedragen hanteert. Check dit voor de zekerheid, voordat je de offerte verstuurt. Let hierbij ook heel goed op het btw-percentage.

Zowel de inhoud als de opmaak van een offerte zijn belangrijk. Richt op deze beide facetten je pijlen en gebruik altijd een goed boekhoudprogramma. Met het eerder genoemde Moneybird is het een fluitje van een cent om een offerte op te stellen!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-16T15:14:20.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.