Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zo kost je reserveringssysteem veel minder tijd

De klant is koning en je wilt alles voor de klant over hebben. Reserveringen, in allerlei vormen, horen daar natuurlijk ook bij. Voor jou is het fijn om te weten dat klanten gebruik gaan maken van je diensten, alleen kan er veel tijd gaan zitten in de administratie.

Met een online reserveringssysteem hoef je nauwelijks tijd te besteden aan de reserveringen en kan je volop bezig zijn met ondernemen. In dit artikel ontdek je hoe een online reserveringssysteem werkt.

Wat zijn de voordelen van een online reserveringssysteem?              

Behalve dat je efficiënter werkt, gaat ook je omzet omhoog als klanten online kunnen reserveren. Ze kunnen 24 uur per dag, zeven dagen per week reserveringen plaatsen. En dat met een paar klikken op de knop. Een online agenda is ook een stuk overzichtelijker. Dubbele afspraken behoren definitief tot het verleden. Alle werknemers hebben met een goed systeem altijd inzicht in de boekingen en toekomstige beschikbaarheid.

De service naar klanten toe is nog uit te breiden met een online afspraken app. Met deze handige tool kunnen klanten snel een afspraak maken op hun smartphone of tablet. Dit is ideaal wanneer klanten regelmatig een afspraak willen maken. Natuurlijk zitten er wel kosten aan verbonden, maar die heb je er waarschijnlijk snel uit.

Voor wie is een online reserveringssysteem geschikt?

Bij online reserveringen denk je misschien als eerste aan restaurants of theaters. Maar het gaat veel verder. Natuurlijk is leisure zeer geschikt voor online boekingen. Dan gaat het niet alleen over het reserveren van kaartjes of tafels, maar ook over het organiseren van workshops en het inplannen van rondleidingen.

Voor de gezondheidszorg komt een online reserveringssysteem echter ook uitstekend van pas. Afspraakbeheer voor patiënten bijvoorbeeld, of doorverwijzingen en het inplannen van afspraken is veel makkelijker om in een online reserveringssysteem te doen.

Binnen het onderwijs kun je denken aan het reserveren van studieplekken in de bibliotheek, of het inzicht bieden in de agenda’s van docenten en studenten. En sportverenigingen, zoals een tennisclub, kunnen ook prima een online reserveringssysteem gebruiken. Leden kunnen thuis bekijken of er later op de dag een baan vrij is om te spelen.

Hoe zit het met de veiligheid?

Het is belangrijk dat gegevens van bedrijven en klanten goed beschermd worden. Bij een goed online reserveringssysteem is veiligheid prioriteit nummer één. Door te werken met dedicated servers die aan de lopende band back-ups maken en het in het oog houden van de privacywet zit het met de veiligheid helemaal snor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-17T14:55:14.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.