Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

ARAG en Xomnia sluiten data gedreven partnership

Dit artikel delen:
ARAG en Xomnia sluiten data gedreven partnership

Richard Faas (Directeur Innovatie bij ARAG SE NL), Ollie Dapper (Founding partner van Xomnia), Marc van Erven (CEO ARAG SE NL) and Pieter Boon (partner bij Xomnia)

ARAG SE Nederland, een toonaangevende juridisch dienstverlener / rechtsbijstandverzekeraar, en big data expert Xomnia gaan een strategische partnership aan. Xomnia is de big data partner van ARAG in alle fases van data gedreven innovatie binnen de ARAG Legal Tech Studio.

Data helpt bij het verbeteren van onze service
Data speelt in toenemende mate een belangrijke rol in de juridische sector en de verwachtingen van consumenten veranderen snel. ‘We geloven dat data, samen met nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning, ons in staat stelt om onze service te verbeteren en nieuwe concepten en bedrijfsmodellen te ontwikkelen’, zegt Richard Faas, directeur innovatie en oprichter van de Legal Tech Studio bij ARAG. ‘We zijn blij met onze samenwerking met Xomnia en we vertrouwen erop dat dit partnership onze mogelijkheden vergroot in een tijd waar data met de dag belangrijker wordt.’

Beter grip op ontwikkelingen
ARAG heeft de Legal Tech Studio opgericht om beter grip te krijgen op technologische ontwikkelingen, zoals Big Data. De studio is gevestigd in B. Amsterdam, een co-working space. De Legal Tech Studio biedt een veilige omgeving waarin nieuwe data gedreven concepten ontwikkeld en getest kunnen worden. Ollie Dapper, founding partner van Xomnia, is enthousiast over de samenwerking: ‘We ondersteunen met trots een mooi bedrijf als ARAG. Met onze kennis en ervaring van data science en big data engineering zijn we goed in staat om de Legal Tech Studio te helpen met het realiseren van hun data gedreven ambities.’

Een uitdagende datathon
In het kader van de nieuwe samenwerking zullen ARAG en Xomnia medio 2017 een datathon organiseren. Tijdens de datathon werken teams, bestaande uit computer engineers, data scientists, en bedrijfsexperts, 24 uur lang onafgebroken aan het oplossen van een uitdagend probleem. Het doel van deze datathon is om juridische data te bestuderen en analyseren met behulp van state-of-the-art AI en machine learning-technieken.

Over ARAG
Als vooraanstaand dienstverlener in de juridische sector heeft ARAG als doel om iedereen toegang te bieden tot het recht. Dit door het geven van betaalbare hulp aan particulieren en ondernemers, of je nu verzekerd bent of niet. ARAG Nederland is onderdeel van de ARAG Group, een internationaal familiebedrijf met vestigingen in 18 landen en een leidende positie in juridische dienstverlening.

Over Xomnia
Xomnia is dé Nederlandse big data partij die organisaties in staat stelt maximaal waarde uit data te halen. Ze excelleren in het genereren van waarde door big data platformen en voorspellende oplossingen te ontwikkelen, integreren en onderhouden. Xomnia is de full-service big data partner om data gedreven ambities mee te realiseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-30T10:58:00.000Z Xomnia
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.