Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Payconiq lanceert video’s om beter beeld te geven van vrouwen in fintech

Dit artikel delen:

Om meer bekendheid te geven aan hoe het is om als vrouw in fintech te werken, lanceert Payconiq International een serie video’s gemaakt door vrouwelijke medewerkers. Het bedrijf, dat API-gebaseerde account-to-account betaaloplossingen ontwikkelt voor grote Europese spelers, hoopt hiermee meer vrouwen te inspireren om hun talenten in te zetten voor een carrière in fintech.

Momenteel is 38% van de werknemers bij Payconiq International vrouw en 25% van de managementfuncties wordt vervuld door een vrouw. Percentages die CEO Guido Vermeent graag binnen korte tijd ziet toenemen: “We hopen dat onze ‘women in tech’ andere vrouwen inspireren met hun verhaal en visie. Dat gaat over ambitie en trots maar ook over het loslaten van oude ideeën over wat werken in techniek is.”

Dat er nog weinig vrouwen toetreden tot de fintech wereld heeft twee belangrijke redenen, concluderen de vrouwen bij Payconiq. Zo is het een snel groeiende maar nieuwe branche waar mensen in het algemeen nog geen goed beeld van hebben. Daarnaast merken ze dat veel vrouwen niet beseffen hoe zij hun talenten in kunnen zetten in dit soort functies.

In de serie van vijf video’s vertellen zij wat hen trots maakt, geven ze tips en delen zij hun ervaringen. ‘Meer vrouwen in (fin)tech is geen doel op zich,’ stelt Emilie Fourel, Product Owner, ‘om succesvol te zijn werkt een gediversifieerd team het beste. Bovendien denk ik dat veel vrouwen het een leuke, dynamische wereld zullen vinden waarin veel kansen liggen.’ 

Haar collega Amruta Karanjekar vindt dat je als vrouw een voorbeeld moet stellen voor de jongere generatie vrouwen, laten zien dat je een verschil kan maken. Daarvoor moet er meer bekendheid komen voor hoe het is om als vrouw in fintech te werken. Andreia Nestian, Service Delivery Manager, vertelt lachend dat er nog veel mensen in haar omgeving zijn die nog niet precies weten wat zij doet, een opmerking die veel losmaakt, dat herkennen alle vrouwen eigenlijk wel. Amruta: ‘Ik zeg tegen iedere vrouw die nadenkt over een carrière in fintech eigenlijk hetzelfde: ga ervoor.’

De eerste video zal 23 februari op de Payconiq International LinkedIn page verschijnen en is te zien op YouTube. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-23T12:23:39.000Z Payconiq International


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.