Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

BIT organiseert Veilig Internet Bootcamp voor IT

BIT organiseert Veilig Internet Bootcamp voor IT

In de middag van 10 mei organiseert BIT een Veilig Internet Bootcamp bij BIT-MeetMe te Ede. Deze middag staat in het teken van het privacy- en securitybeleid binnen organisaties. Tijdens de bootcamp delen inspirerende sprekers opzienbarende resultaten uit het onderzoek ‘Internet Eigenwijs’, handige tips voor veilig internetgebruik en worden deelnemers meegenomen in een work-out voor meer bewustwording rondom de digitale gevaren op de werkvloer. Dit event is interessant voor IT-managers en IT-professionals om veilig internetgebruik te kunnen garanderen binnen de organisatie en risico’s die werknemers meenemen naar de werkvloer te elimineren.

Onderzoek bevestigt dat kennis over veiligheid op internet bij werknemers vaak ontbreekt. Meer dan de helft (52%) geeft aan zichzelf als zwakste schakel te zien binnen de beveiliging van de werkcomputer en bedrijfsgevoelige data. Volgens BIT is het nu tijd om organisaties in shape te krijgen. Niet alleen bewust en verantwoord handelen van medewerkers is van belang, ook organisaties die diensten op internet aanbieden dienen maatregelen te treffen om de privacy van gebruikers te waarborgen. Zo spreekt Rejo Zenger, Technische Burgerrechtenonderzoeker bij Bits of Freedom, aan de hand van pakkende voorbeelden zoals de bagageband van Schiphol en het nicotinegehalte van sigaretten over de verantwoordelijkheid van degene die iets bouwt met digitale technologie. Ook geeft Hans van de Looy, Partner, Principal Security Consultant bij Madison Gurkha een demonstratie waarin duidelijk wordt hoe eenvoudig het is om een systeem volledig over te nemen.

Programma
14.30 uur Ontvangst

14.55 uur Opening
Alex Bik, Technisch Directeur bij BIT

15.00 uur Internet Eigenwijs
Wido Potters, Manager Support & Sales bij BIT

15.20 uur Dilemma digitalisering: wie is verantwoordelijk?
Rejo Zenger, Technische Burgerrechtenonderzoeker bij Bits of Freedom

16.10 uur Live hack: de eenvoud van digitale (on)veiligheid
Hans van de Looy, Partner, Principal Security Consultant bij Madison Gurkha

17.00 uur Insider threats? Weg ermee!
Teun Vink, Security Officer bij BIT

17.30 uur Afsluiting
Alex Bik, Technisch Directeur bij BIT

17.40 uur Netwerkborrel

Aanmelden
De bootcamp vindt plaats bij BIT-MeetMe aan de Galileïlaan 17, te Ede. Deelname is kosteloos. Meer informatie en aanmelden kan via: https://www.bit.nl/bootcamp

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-30T14:00:00.000Z BIT