Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Worldstream eerste sponsor van schaatsteam Jutta Leerdam en Koen Verweij

Worldstream, een snelgroeiende Nederlandse leverancier van beveiligde Infrastructure-as-a-Service (IaaS) oplossingen voor IT-infrastructuren met een wereldwijd klantenportfolio en meer dan 15.000 dedicated servers voor klanten geïnstalleerd, heeft een sponsorovereenkomst gesloten met NXTGEN. Worldstream is daarmee de eerste grote sponsor van NXTGEN., het nieuwe schaatsteam van Jutta Leerdam en Koen Verweij.

Jutta Leerdam en Koen Verweij maakten in juni bekend dat zij zich niet bij een van de bestaande schaatsploegen zouden aansluiten, maar een eigen schaatsteam wilden oprichten. Vorige week vrijdag werd de naam NXTGEN. van het nieuwe schaatsteam onthuld. Door de coronacrisis was het team bang dat het lastig zou zijn om sponsoren te vinden. “Juist in deze periode zijn we onwijs blij en dankbaar dat zo’n groot techbedrijf als Worldstream vertrouwen in ons heeft,” zegt Koen Verweij. “We zijn trots dat Worldstream als innovatieve partij nu deel uitmaakt van team NXTGEN. en we zien grote mogelijkheden in de samenwerking.” Worldstream heeft zich voor de komende twee jaar aan NXTGEN. verbonden.

De nieuwe schaatsploeg streeft naar de vorming van een nieuw soort team, een gegeven dat ook in de naam is verwerkt. “Wij zoeken in onze sponsoren echt samenwerkingen. Geen ouderwetse manier waarbij alleen een naam op een pak wordt geplakt. Nee, wij willen echt next level samenwerken,” zegt Jutta Leerdam. “Wij zijn begonnen met de ploegvorming om daarna bedrijven erbij te zoeken, in plaats van vanuit een groot bedrijf een ploeg te vormen. We zijn geen partij waar je een logo op een schaatspak kunt kopen. We willen een echt partnership aangaan met onze sponsoren.”

“Wij ontwikkelen gepersonaliseerde sponsoringprogramma’s, zodat we onze sponsoren kunnen ondersteunen om bedrijfsdoelstellingen daadwerkelijk te realiseren,” vult Joris Hoogenbosch, mede-initiatiefnemer van team NXTGEN., aan. “Andersom kijken we ook naar wat sponsoren ons als schaatsteam te bieden hebben. Worldstream is een echt techbedrijf. Ze leveren maatwerktechnologie. Ik verwacht dat zij ons met prestatieanalyses goed kunnen supporten. Op het ijs moeten we ons als team continue aanpassen aan wisselende omstandigheden. Technologie-gebaseerde prestatieanalyses kunnen daarbij helpen. We willen een situatie creëren waar beide partijen van elkaar leren en elkaar op een innovatieve manier verder helpen.”

Voor meer informatie over Worldstream, ga naar https://www.worldstream.com/nl/

Technologie, data en sport, snelheid en aanscherping

Worldstream en NXTGEN. zullen binnen de samenwerking focus leggen op de combinatie tussen technologie, data en sport, op snelheid en continue aanscherping van prestaties. Er wordt al data gebruikt in de schaatswereld, maar toch zijn er hier volgens het team nog grote sprongen in te maken.

Worldstream beheert als IaaS services provider een gigantisch wereldwijd netwerk met 10Tbit/s aan bandbreedte voor internationale en regionale transmissie van data, beeld, geluid, transacties en entertainment. Dit netwerk wordt 24x7 gemonitord vanuit het eigen Network Operating Center (NOC) van Worldstream. Door de handen ineen te slaan kan NXTGEN. profiteren van de prestatie-analyse verwerking binnen het netwerk van Worldstream en werken aan nog meer snelheid bij de schaatsers.

De eerste resultaten van de samenwerking zijn reeds zichtbaar. Zo heeft Worldstream NXTGEN. technische ondersteuning geboden bij de infrastructuur voor hun nieuwe website (www.teamnxtgen.nl) en de persoonlijke website van Koen Verweij (www.koenverweij.com). 

Worldstream en Jutta Leerdam: beiden uit het Westland

Worldstream is opgericht in 2006 en heeft zijn business de afgelopen jaren flink uitgebouwd. Het bedrijf noteert een jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 80 procent en heeft inmiddels meer dan 15.000 dedicated servers voor klanten in zijn datacenters draaien.

De sponsoring van NXTGEN. is volgens Dirk Vromans, medeoprichter en Chief Technology Officer (CTO) van Worldstream, een natuurlijke stap waarover hij niet lang hoefde na te denken. “Jutta is in het Westland opgegroeid, in een dorpje niet ver van Naaldwijk waar wij ons hoofdkantoor en datacenters hebben gevestigd,” zegt Dirk Vromans. “Als Westlanders zijn wij er trots op om een wereldkampioene in ons midden te hebben. Zelf begeven wij ons als Nederlands bedrijf ook op het wereldtoneel en streven we naar het bieden van absolute wereldklasse in onze services. Daarnaast vinden we het belangrijk om als bedrijf iets aan de samenleving terug te geven in de vorm van sportsponsoring. Toen wij hoorden dat Jutta en Koen op zoek waren naar sponsoren, hebben wij de knoop snel doorgehakt. Dat is denk ik ook iets wat we gemeen hebben als Westlanders, dat zit in onze mentaliteit, we weten van doorpakken. Wij kijken er naar uit om het team te ondersteunen met onze expertise en de onderlinge samenwerking verder vorm te geven.”

Over NXTGEN.

Op 14 augustus ging team NXTGEN. officieel van start. Het nieuwe schaatsteam van Jutta Leerdam en Koen Verweij staat onder leiding van Kosta Poltavets en assistent-coach Jan Bos. De ploeg streeft naar een innovatieve manier van samenwerken met zijn sponsoren. De sponsoren worden binnen de samenwerking gezien als partners. Met als doel om zowel de sportprestaties van het schaatsteam als de businessprestaties van sponsoren continue aan te scherpen. Er is een platform gecreëerd waarbij de sponsoren worden ondersteund bij het bereiken van hun doelen, terwijl sponsoren als partner het schaatsteam kunnen ondersteunen met hun kwaliteiten, producten en/of services. 

Over Worldstream

Worldstream is opgericht in 2006 en heeft zijn hoofdkantoor in Naaldwijk, Nederland. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 15.000 dedicated servers in beheer en biedt security-gefocuste Infrastructure-as-a-Service (IaaS) diensten waaronder volledig op maat geleverde dedicated servers, colocatie en distributed denial-of-service (DDoS) protectie. Tot de klantenkring behoren cloud service providers (CSP’s), managed service providers (MSP’s), system integrators, broadcasting bedrijven, internet service providers (ISP’s), independent software vendors (ISV’s), MKB bedrijven en enterprise organisaties.

Worldstream beschikt over een wereldwijd netwerk met een totale capaciteit van momenteel 10Tbit/s, met een maximale netwerkbenutting van 45 procent om klanten te voorzien van hoge schaalbaarheid en de mogelijkheid om DDoS-aanvallen eenvoudig af te slaan. De servers van Worldstream zijn ondergebracht in datacenters van Worldstream’s zusterbedrijf Greenhouse Datacenters, dat twee zeer energiezuinige datacenters in Naaldwijk exploiteert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-11T10:27:13.000Z Worldstream
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.