Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zet de kwaliteiten van werknemers juist in met personeelsplanning software

Voor bedrijven is het ontzettend belangrijk dat het personeel goed behandeld wordt. Dit betekent niet uitsluitend dat medewerkers eerlijk behandeld worden, maar ook dat er rekening gehouden wordt met de behoefte en kwaliteiten van werknemers. Zo worden zij ingezet op taken en projecten waar zij in uitblinken, op momenten waarop zij beschikbaar zijn. Om als werkgever het overzicht hierover te houden, kan personeelsplanning software uitstekend van pas komen.

Efficiënt (samen)werken

In het kort, is personeelsplanning software een softwarepakket dat inzichtelijk maakt wanneer werknemers beschikbaar zijn, welke dagen en uren zij werken, de werkzaamheden die zij uitvoeren en op welke werkplekken zij dit doen. Voor planners wordt het inplannen van werknemers hierdoor eenvoudiger gemaakt. Dit is voordelig voor zowel werkgever als werknemers. 

Voor werknemers is het belangrijk dat de werkzaamheden die zij uitvoeren uitdagend genoeg zijn en voldoening brengen. Hierdoor blijft de kwaliteit van het werk dat zij leveren uitstekend, en verbetert het de sfeer op de werkvloer. Wanneer iedere werknemer de kans krijgt om hetgeen te doen waar zij de passende skills voor bezitten, leidt dit tot een betere kwaliteit van werk en samenwerking onderling. 

De personeelsplanning software maakt dit mogelijk. In de planning staat vast wanneer medewerkers beschikbaar zijn en waar zij in uitblinken oftewel competent in zijn. Vervolgens wordt er, automatisch door het softwarepakket, een planning gemaakt waarbij openstaande diensten en taken worden verdeeld over de beschikbare mensen met de passende competenties. 

Profijt voor iedere branche

Personeelsplanning software is geschikt voor (bijna) iedere branche. De software is eenvoudig in het gebruik en staat zelfs de meest complexe planningen toe om ingevoerd te worden. Uitzendbureaus, zorginstellingen en fabrieken kunnen stuk voor stuk profiteren van een softwareprogramma om de planningen mee te maken. 

Om het rooster snel inzichtelijk te maken voor werknemers, kan er een bijbehorende personeelsplanning app gebruikt worden die het rooster direct op de mobiele telefoon van de werknemer laat zien. Voor werknemers die vaak onderweg zijn, waaronder bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeurs en zorgpersoneel, kan het goed uitkomen om het rooster snel bij de hand te hebben. Ook kunnen er via de app belangrijke pushberichten naar de medewerkers worden gestuurd. 

Duidelijke communicatie en vertrouwen

Personeelsplanning software maakt het dus mogelijk om zowel werkgevers als werknemers op de hoogte te stellen van het rooster, lopende projecten en de beschikbaarheid van medewerkers. Daarnaast biedt de software medewerkers ook de mogelijkheid om zich in te schrijven voor openstaande diensten. Om verlof aanvragen te vereenvoudigen, staan het aantal vakantiedagen van de medewerkers ook in de software.

De informatie die de software laat zien over de planning en beschikbaarheid is duidelijk, eenvoudig en kan snel worden aangepast. Dit zorgt voor duidelijkheid binnen de onderneming, iets dat van uiterst belang is. Heldere communicatie en vertrouwen zijn namelijk belangrijke bouwstenen voor een succesvol bedrijf. Zelf inzicht en inspraak hebben op het rooster als medewerker en ingepland worden op taken waar men goed in is, leidt tot vertrouwen en flexibiliteit tussen werkgever en werknemer. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-19T10:30:44.000Z Checks.nl


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.