Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zelf een website maken? 5 handige tips

Dit artikel delen:

Wil je een eigen website gaan bouwen, voor je producten of service? Als je een ondernemer bent, kunnen we je dat alleen maar aanraden! Een website is namelijk belangrijk om te hebben – je kunt eigenlijk niet meer zonder. Er zijn uiteraard wel zaken om rekening mee te houden bij het bouwen van je website. Dit zijn slimme tips!

Tijdig je domeinnaam kopen

Voor het maken van een eigen website heb je een domeinnaam nodig. Hoewel je deze naar keuze pas kunt aanmaken als je je website gaat bouwen, is het misschien wel slimmer om de naam alvast tijdig te registreren. Met een domeinnaam kopen ben je er namelijk zeker van dat je jouw website hier kunt gaan inrichten! Controleer daarbij meteen of de naam die je voor ogen hebt nog beschikbaar is. Je kunt je domeinnaam gelijk houden aan je bedrijfsnaam. Of ga voor een naam die de vindbaarheid van je website vergroot, door bijvoorbeeld je bedrijfstak erin te vernoemen.

Website bouwen voor jouw doelgroep

Ga je je website bouwen? Hoe de ideale website eruitziet, is per bedrijf natuurlijk weer heel anders. Houd in ieder geval altijd je doelgroep in het achterhoofd. Denk onder andere aan leeftijd, geslacht en interesses. Op basis hiervan kun je de website inrichten, zowel qua lay-out als qua teksten en fotografie. Wat vindt jouw doelgroep interessant? Wat spreekt jouw doelgroep aan? Hier kun je maar beter rekening mee houden!

Overzichtelijke website inrichten

Het is zonde als je website een onoverzichtelijk zooitje is. Zo kunnen de bezoekers namelijk maar moeilijk vinden waar ze naar op zoek zijn. Zorg er liever voor dat helder is voor de sitebezoekers waarvoor ze terecht kunnen op je website. Of het nu het lezen van informatie of het kopen van producten is. Zorg voor heldere menu’s en maak met knoppen en hyperlinks dat mensen uitkomen op de pagina’s waar jij ze wilt hebben. Het kan helpen om de bezoekersroute zelf regelmatig na te lopen: waar komt men precies uit op jouw website, te beginnen op de homepage of een landingspagina?

Snelle website maken

Het is tegenwoordig belangrijk dat je een snelle website inricht. Als je pagina’s lang moeten laden, kan het ervoor zorgen dat bezoekers alweer weg zijn. Ook Google is niet blij met langzame websites – het kan je vindbaarheid verminderen. Installeer daarom plugins die je website snel laten lopen. Pas op met grote afbeeldingen: die helpen de snelheid van je website al gauw om zeep.

Vindbaarheid optimaliseren

Over de vindbaarheid van je website gesproken! Besteed de nodige tijd aan SEO, zodat Google of een andere zoekmachine je website sneller laat zien in de zoekresultaten. Passende keywords kun je verwerken in de teksten, titels, knoppen, url’s en afbeeldingen. Laat hier een expert naar kijken, als je er zelf moeite mee hebt. Dit kun je immers maar beter goed aanpakken!

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-17T20:53:44.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.