Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Wat is een trading bot?

Dit artikel delen:

Een trading bot is een software pakket dat in staat is om koersontwikkelingen te analyseren en op basis hiervan de gewenste actie te ondernemen. Vooral voor de crypto markt is dit een zeer interessante tool. In tegenstelling tot andere beurzen is deze markt 24/7 geopend. Een goede reden om je er eens in te verdiepen of het gebruik maken van een trading bot een goede keuze voor je is.

Hoe werken trading bots?

Er zijn diverse trading bots waar je gebruik van kunt maken. Naast de bots die door een exchange zelf beschikbaar worden gesteld, kan er gebruik worden gemaakt van een initiatief zoals bitcoin up. Een trading bot maakt gebruik van indicatoren om trends in de koers te ontdekken. Op basis van deze koers trends zal de bot de beslissingen nemen die aansluiten op de strategie die de handelaar heeft ingegeven. Dit wil zeggen dat de kennis van de handelaar nog altijd de basis is voor eventueel handelssucces.  

Het gebruik van een trading bot niet nieuw

Je kunt een trading bot dan ook prima zien als algoritmische handelssoftware. Hoewel de techniek zelf niet nieuw is, al wordt deze wel geüpgraded met nieuwe technologieën gepasseerd op AI, is dit voor particulieren wel een nieuwe mogelijkheid. Het was voor particulieren veel te prijzig om deze technologie toe te passen in de aandelen-, grondstoffen- en valutamarkten. Met de toegenomen toegankelijkheid van de cryptomarkt is het gebruik van een trading bot ook tot de mogelijkheden gaan behoren.

Hoe winstgevend is een trading bot?

Het gebruik van een trading bot kan winstgevend zijn maar dit hoeft zeker niet per definitie het geval te zijn. De trading bot werkt immers op basis van de gekozen strategie en wijkt hier niet vanaf. Als er gekozen is voor een effectieve strategie, komt dit tot uiting in het resultaat. Een verkeerde strategie zal dus voor het tegenovergestelde resultaat zorgen. De trading bot zal een reeks van verkeerde beslissingen nemen waardoor een crypto investering snel verloren kan gaan. 

Hoe nuttig is het gebruik van een trading bot?

Het bovenstaande brengt ons automatisch op het nut van het gebruik van een trading bot. Waarom zou je gebruik maken van een trading bot als de door de handelaar gekozen strategie toch van grote invloed is op het resultaat? Het antwoord op deze vraag is eenvoudig: een trading bot heeft geen onderbuikgevoel en zal niet acteren op basis van emoties. Daarnaast is een trading bot 24/7 actief, iets wat essentieel is voor een zeer volatiele crypto markt die nooit slaapt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-28T17:09:35.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.