Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe verschilt de nieuwe Samsung Galaxy S22 van zijn voorganger?

Dit artikel delen:

In februari bracht Samsung haar nieuwste reeks smartphones in de Galaxy S-serie uit, de Samsung Galaxy S22-serie. Ook ditmaal bestaat de serie weer uit een standaardeditie, een ‘plus’-editie en een Ultra-versie. In dit artikel bespreken we hoe de ‘standaard’ Samsung Galaxy S22 verschilt van zijn voorganger, de Galaxy S21.

Iets kleiner scherm

Over het algemeen lijkt het zo alsof nieuwe smartphones telkens weer iets groter zijn dan hun voorgangers. Toch lijken verschillende smartphoneproducenten die trend nu te doorbreken. Samsung doet daar ook aan mee, want de Samsung S22 is een stukje kleiner dan zijn voorganger. Het scherm van de S22 is 6,1 inch met een beeldverhouding van 19,5:9. Bij de Galaxy S21 was dat 6,2 inch met een beeldverhouding van 20:9. Het scheelt dus niet veel, maar de Samsung Galaxy S22 is dus net even iets korter. Verder is het display van beide telefoons hetzelfde.

Batterij en opslag

Wat opvalt bij het vergelijken van beide toestellen, is dat de S22 een iets kleinere batterij heeft: 3.700 mAh, waar dat bij de S21 4.000 mAh was. Omdat het scherm net iets kleiner is, ligt het verbruik van de S22 dan ook net iets lager. Met beide toestellen zou je het de hele dag kunnen volhouden op een volle accu met normaal gebruik. Zo niet, dan geldt voor beide smartphones dat je gebruik kunt maken van snelladen en draadloos opladen. Qua interne opslag zit er geen verschil tussen de S22 en de S21: in beide gevallen kun je kiezen uit een opslag van 128 en 256 GB.

Camera’s

Met de Galaxy S-serie van Samsung kun je er altijd van op aan dat je uitstekende camera’s krijgt. Wel zijn er hier wat opvallende verschillen. Beide toestellen hebben drie lenzen aan de achterzijde, waarvan een ultragroothoeklens van 12 megapixel. De ‘gewone’ groothoekcamera is op de S22 maar liefst 50 megapixel waar deze op de S21 12 megapixel was. Daar staat wel tegenover dat de telelens die op de S21 maar liefst 64 megapixel was op de S22 slechts 10 megapixel is. Desondanks kun je met beide toestellen uitstekende foto’s en video’s maken. Wel is de software bij de S22 weer wat geavanceerder geworden. Daardoor heb je net wat meer mogelijkheden.

Snellere chip en langer updates

De Samsung Galaxy S22 draait op de Exynos 2200 chip. Deze is gemaakt met behulp van een nieuwe techniek door Samsung zelf en is volgens de producent zelf krachtiger dan de chip van de Galaxy S21. Ook zou hij voor betere batterijprestaties moeten zorgen, wat weer verklaart waarom de accu van de S22 kleiner is dan die van de S21. Wat verder een belangrijk verschil is, is dat Samsung belooft de S22 een jaar langer te voorzien van Android-updates dan zijn voorganger, namelijk vier jaar. Daardoor krijgt de Samsung S22 vier grote Android-updates. Bij levering draait het toestel op Android 12. Beveiligingsupdates krijg je bij de S22 zelfs vijf jaar lang.

Qua kleuren waarin de toestellen geleverd kunnen worden heeft Samsung ook wat nieuwe keuzes gemaakt. Waar de S21 verkrijgbaar is in grijs, wit, violet en roze, is de Samsung Galaxy S22 te koop in het zwart, wit, groen en roze. De achterzijde van het toestel is van glas in plaats van het plastic van de S21, maar het plastic dat wel gebruikt wordt bij de S22 is deels gemaakt uit visnetten die gedumpt zijn in de oceaan. Een duurzame keuze dus van Samsung.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-13T11:36:28.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.