Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe de Google E-A-T update de kwaliteit van zoekresultaten verbetert

Dit artikel delen:

In augustus 2018 introduceerde Google voor de eerste keer de E-A-T-update, een update die gericht is op het verbeteren van de kwaliteit van zoekresultaten. De afgelopen jaren wordt het effect van deze update echter steeds meer en meer besproken. E-A-T staat voor Expertise, Authoritativeness en Trustworthiness, wat betekent dat Google zich richt op de kwaliteit van de inhoud en de betrouwbaarheid van de websites die deze inhoud aanbieden.

De E-A-T-update heeft invloed op alle websites, maar vooral op websites die gericht zijn op gezondheid, financiën en andere gebieden waar foutieve informatie ernstige gevolgen kan hebben. Websites die niet voldoen aan de E-A-T-richtlijnen, kunnen hun ranking in zoekresultaten verliezen. We zullen daar per factor wat dieper op ingaan. 

Expertise

Expertise heeft betrekking op de kennis en ervaring van de auteur van de inhoud. Google beoordeelt de inhoud van een website op basis van de kwalificaties van de auteur en de relevantie van de inhoud voor het onderwerp. Als een website bijvoorbeeld medische informatie aanbiedt, moet de auteur over de juiste kwalificaties beschikken om als expert te worden beschouwd. Dit betekent dat websites die inhoud aanbieden zonder dat de auteurs over de juiste kwalificaties beschikken, hun ranking in zoekresultaten kunnen verliezen.

Authoritativeness

Authoritativeness verwijst naar de autoriteit van een website binnen een bepaald vakgebied. Google beoordeelt de autoriteit van een website op basis van het aantal links van andere betrouwbare websites naar de desbetreffende website. Een website met veel backlinks van betrouwbare websites wordt beschouwd als een autoriteit binnen het vakgebied en zal hoger ranken in zoekresultaten.

Trustworthiness

Trustworthiness heeft betrekking op de betrouwbaarheid van een website en de inhoud die het aanbiedt. Google beoordeelt de betrouwbaarheid van een website op basis van de reputatie van de website en de inhoud, de aanwezigheid van veiligheidsmaatregelen zoals HTTPS, en de transparantie van de website, zoals informatie over de auteurs en de bronnen van de inhoud.

Hoe voldoen aan de E-A-T-richtlijnen?

Om te voldoen aan de E-A-T-richtlijnen, moeten websites ervoor zorgen dat ze kwalitatief hoogwaardige inhoud aanbieden die relevant en nauwkeurig is. Ze moeten ervoor zorgen dat de auteurs over de juiste kwalificaties beschikken en dat de inhoud wordt ondersteund door betrouwbare bronnen. Bovendien moeten websites ervoor zorgen dat ze beschikken over veiligheidsmaatregelen, zoals HTTPS, en dat ze transparant zijn over de auteurs en bronnen van de inhoud. Het is dus belangrijk dat je je digitale strategie hierop aanpast. 

Conclusie

De Google E-A-T-update heeft als doel de kwaliteit van zoekresultaten te verbeteren door de nadruk te leggen op Expertise, Authoritativeness en Trustworthiness. Websites die niet voldoen aan deze richtlijnen, kunnen hun ranking in zoekresultaten verliezen. Als je door middel van zoekmachine optimalisatie je rankings wilt verhogen, is het essentieel om deze drie factoren serieus te nemen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-24T11:42:49.000Z Traffic Value


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.