Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Auto voor dubbelgebruik; wel of niet meer nodig

Je mag een andere stad of dorp bezoeken voor één of meer dagen. Gebruik je het openbaar vervoer (bus, tram of trein), dan is een mondmasker of een sjaal over je mond en neus verplicht. De richtlijnen nu, maar hoe verplaatsen we ons na de crisis als we, als gevolg van de 1,5 meter afstand, minder naar kantoor gaan?

Telethuiswerk is nog steeds aanbevolen in alle ondernemingen en diensten. Ondernemingen verzoeken personeelsleden wiens functie zich ertoe leent thuis te blijven en zoveel mogelijk social distancing toe te passen en de afstand van 1,5 meter tussen personen. Nu het lastig is om op kantoor te werken, verschuiven onze werkplekken vanzelf naar huis. Was het telewerken nog niet zo ingeburgerd, begint het steeds meer vorm te krijgen en zien ondernemingen ook nieuwe kansen. In Nederland krijgen steeds meer kantoren al een nieuwe functie als meetinglocatie en ook in ons land zien we dat er verschuivingen aankomen. 

Minder verplaatsingen

Met deze veranderingen komt de vraag hoeveel we ons in de toekomst nog voor de onderneming zullen verplaatsen en of een auto met dubbelgebruik nog wel nodig is? Afspraken door het hele land waren met een conference call goed op te lossen. Dus waarom zouden we straks weer uren in de files gaan staan want inmiddels merken we dat het ook anders kan. 

Als onze dagelijkse routine dan gebeurt vanuit huis, zullen afspraken meer online verkent en voorbereid worden. We zullen natuurlijk wel weer fysieke afspraken organiseren of afspraken maken om contracten te ondertekenen. Het kantoor van de onderneming zal een andere functie gaan bekleden. Een functie waarbij het sociale ontmoeten een grotere rol krijgt. De vraag die opkomt is of we voor die incidentele verplaatsingen nog een auto voor dubbelgebruik willen en/of nodig hebben. Zal reizen met het openbare vervoer normaler worden? Of wordt het declareren van kilometers weer een optie? 

Laptoptas wordt een voorwaarde

Niet perse mobieler dus maar op een andere manier mobiel. Dat is een ding wat zeker is. Je computer staat niet meer op het kantoor maar is vervangen door een laptop die je ook thuis voor telewerken gebruikt. Een goed ingerichte laptoptas wordt nu dus een waardevol bezit en een absolute must. Je eigen telewerkplek zeg maar. Onderweg in de trein, voor je fysieke meeting op kantoor of onderweg. Het verplaatsen met je laptop en onderweg werken, wordt heel gewoon. En of je nu voor een zakelijke uitstraling van de Castelijn en Beerens gaat of voor een easy going jonge looks van Eastpak, het belangrijkste is dat je alles altijd bij elkaar hebt en goed voorbereid bent. 

Wel of geen auto voor dubbelgebruik? 

Die nieuwe auto wordt wel een dingetje. Het klonk altijd zo goed maar het brengt natuurlijk ook wel financiële consequenties met zich mee. Zo heeft het zowel als werkgever en als werknemer financiële gevolgen als je een auto voor dubbel gebruik hebt. Je goed laten inlichten of je goed inlezen is dus geen slecht idee. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-29T11:12:58.000Z Twenty Four Webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.