Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

3 Tips voor het huren van een auto via internet

Zit je in de drukte van je ICT-werkzaamheden en kijk je reikhalzend uit naar een welverdiende vakantie? Voordat je op vakantie gaat met het vliegtuig, moet je op locatie nog vervoer gaan regelen. Je kunt op je bestemming met het openbaar vervoer of de taxi gaan reizen, maar je kan ook voor een huurauto kiezen. Een auto huren brengt een aantal voordelen met zich mee. Je bent niet afhankelijk van taxichauffeurs of bustijden en kunt op ieder moment van de dag beslissen om erop uit te trekken.

Tegenwoordig boeken we een vakantie vaak online, en als je dan toch bezig bent kun je net zo goed de huurauto via internet boeken. EasyTerra geeft je een aantal tips.

Tip 1: Huur via een Nederlandse website

Ook als je naar het buitenland op vakantie gaat kan je via een Nederlandse website een huurauto huren. De reden waarom we dit aanbevelen is omdat er zo geen taalbarrière ontstaat. Als je al eens op vakantie bent geweest naar een land waar ze niet zo goed Engels spreken, heb je het misschien al wel een keer meegemaakt: afspraken maken met een taalbarrière kan erg lastig zijn. Het kan ervoor zorgen dat je uiteindelijk veel meer moet betalen dan dat je aanvankelijk dacht. Door via een Nederlandse website te boeken kan je het huurcontract goed doorlezen en kan er op die manier geen onduidelijkheid ontstaan over wat je uiteindelijk moet betalen. Een ander voordeel van het boeken bij een Nederlandse website is dat het makkelijker te regelen is met verzekeringen. Als er onverhoopt wat gebeurt onderweg, is dit het snelst geregeld via een Nederlandse verzekering. Als er een buitenlandse verzekering aan te pas komt, dan duurt het proces vaak langer.

Tip 2: Gebruik een vergelijkingssite

Auto’s huren via een vergelijkingssite brengt veel voordelen met zich mee. Als je maar op één website gaat kijken heb je grote kans dat er ergens anders nog een betere deal te krijgen was voor hetzelfde geld. Als je gebruik maakt van een vergelijkingswebsite heb je alle autoverhuurbedrijven op een rijtje en kan je zelf op zoek naar de beste match. Sommige vergelijkingswebsites hebben extra voordeeltjes, bij EasyTerra hebben ze bijvoorbeeld de laagste prijsgarantie. Als je ergens anders een goedkopere deal vindt, passen zij hun prijs aan. Maar je hebt ook vergelijkingswebsite die bijvoorbeeld de eerste tank gratis aanbieden. Kijk voordat je boekt dus goed of zo’n website extraatjes aanbiedt.

Tip 3: Check altijd goed of je nog kan annuleren

Als je de auto huurt rond dezelfde tijd dat je de vakantie boekt kan het zijn dat er nog wat tijd overheen gaat voordat het zover is. In de tussentijd kunnen er dingen gebeuren waardoor jij de auto niet meer nodig hebt, of zelfs de hele vakantie moet afblazen. Kijk bij het boeken via internet daarom ook altijd goed of je de auto nog kan annuleren. Het zou zonde zijn als je voor een auto moet betalen die je helemaal niet gebruikt. Je hebt bedrijven waar je kosteloos kunt annuleren, maar je hebt ook bedrijven waar administratiekosten in rekening worden gebracht. Vaak is dat maar een klein bedrag vergeleken met het huurbedrag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-26T10:49:38.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.