Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Beste ideeën voor onbeperkte data op je mobiel in de Verenigde Staten

Je mooie reis naar de Verenigde Staten is voorbij en alles wat je over hebt zijn de herinneringen, souvenirs en natuurlijk heel veel foto’s. Helaas is er nog een andere herinnering aan je reis die wat later op de mat ligt: je telefoonrekening. Een fikse domper op die mooie reis als telefoontjes maar vooral internetgebruik, helemaal uit de hand is gelopen op je reis. We kunnen eigenlijk niet meer zonder telefoon. Dus hoe voorkom je dat je teveel betaalt voor internet onderweg? We hebben enkele databundels en ideeën voor onbeperkte data op je mobiel in de VS op een rijtje gezet.

Koop een eSim-kaart

Een slimme keuze voor je reis is de eSim. Dat is een digitale Sim-kaart waarmee je, via een QR-code, een vast bugdet krijgt om op je reis onbeperkt te internetten. Je mobieltje moet wel in staat zijn zo’n eSim te accepteren, maar als je telefoon dat kan, staat niets je meer in de weg. Holafly biedt bijvoorbeeld een bugdet met onbeperkt internet vanaf 19 euro voor je reis. Zo beperk je de kosten op je reis volledig, maar bespaar je jezelf de moeite niet op Google Maps of Whatsapp te kijken onderweg.

Vind een aanbieder die gratis internet aanbiedt in het buitenland

Sommige Europese telecom-aanbieders hebben soms een lokkertje voor je als je overstapt. Je kunt dan tot een bepaalde limiet gebruikmaken van data in het buitenland. Dat is handig als je niet zo vaak buiten de EU reist. In dat geval kun je je bugdet bijvoorbeeld gebruiken voor die ene spannende reis naar de VS en verder genieten van je bundel in Nederland of een ander land in de Europese Unie.

Beperkt je internetgebruik sterk met een paar tips

Als je denkt dat je wat extra roamingkosten wel aankunt, dan zijn er ook altijd nog tips om je internetgebruik te beperken. We weten allemaal dat wifi overal is. Helaas betekent dat ook overal gevaar dat je telefoon gehackt wordt. Met een VPN kun je dat voorkomen. Deze leidt namelijk je IP-adres om, waardoor het hacken van de wifi niet meer mogelijk is.

Je kunt je telefoon ook overal gebruiken door bijvoorbeeld diensten als Google Maps en Spotify te downloaden, zodat je die ook gewoon offline kunt gebruiken. Het kost wat meer gedoe, maar als je data wilt beperken zonder extra bundel, is dat je enige optie. Daarom kiezen veel reizigers er liever voor een nieuwe bundel of eSim te kopen, om verrassingen op reis te voorkomen.

Waar kun je je dataroaming wel gebruiken?

Dataroaming is tot 2032 binnen de EU gratis. Dat betekent dat je in alle landen binnen de Europese Unie dezelfde kosten betaalt voor het gebruik van internet binnen je bundel. Dat verandert al zodra je met één been buiten de EU staat. Ook in landen als IJsland en zelfs Noorwegen, gelden andere kosten. De Verenigde Staten doen, ondanks een heleboel handelsakkoorden, ook niet mee. Gelukkig hoeft gebrek aan dataroaming je vakantie naar de VS niet in het water te laten vallen, heb je hierboven kunnen lezen. Slimme oplossingen, zoals eSim, helpen enorm om net zo goed te kunnen genieten van het internet tijdens je reis, als in Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-12-15T15:23:07.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.