Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

MobileIron Access met SSO voor native mobiele apps

 

MobileIron breidt MobileIron Access uit met de eerste beveiligde single sign on (sso)-functionaliteit voor native mobiele apps. Werknemers hoeven hierdoor niet langer hun gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren om te kunnen inloggen op hun zakelijke apps. App-ontwikkelaars hoeven geen app wrapping meer uit te voeren of codes te wijzigen om sso te ondersteunen.

MobileIron Access werd in april 2016 gelanceerd en dicht de alomtegenwoordige app-to-cloud veiligheidskloof die bij ondernemingen steeds breder wordt. Gebruikers van clouddiensten geven de voorkeur aan apps en verplaatsen bedrijfsgegevens naar het mobiele apparaat. Het toevoegen van sso voor native mobiele apps aan MobileIron Access beveiligt en vereenvoudigt het gebruik van clouddiensten als Box, Microsoft Office 365 en Salesforce.

Certificaat-gebaseerde authenticatie biedt hogere veiligheid en een betere gebruiksbeleving dan de traditionele handmatige invoer van wachtwoorden. In 2013 ontving MobileIron het US Patent voor 'certificatenbeheer van mobiele apparaten' en in 2016 introduceerde MobileIron een ‘Derived Credentials’-systeem voor de opkomende standaard van post-password authenticatie binnen de Amerikaanse overheid.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5890512). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×