Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Detron en SafeDrivePod slaan de handen ineen

Dit artikel delen:

Detron en SafeDrivePod introduceren samen SafeDrivePod+. Dit systeem helpt organisaties om veilig rijgedrag te stimuleren, omdat het garandeert dat gebruikers alleen handsfree gebruik kunnen maken van hun mobiele telefoon.

Detron’s In Control is een managed service voor endpoints, dat ervoor zorgt dat medewerkers altijd en overal veilig en betrouwbaar kunnen werken op alle apparaten, van PC tot smartphone. SafeDrivePod is een oplossing die ervoor zorgt dat de gebruiker alleen de handsfree-functie van de telefoon kan gebruiken tijdens het rijden. Deze oplossing wordt al gebruikt door organisaties in binnen- en buitenland, waaronder G4S, InShared, Canon, Gazelle en Veilig Verkeer Nederland.

SafeDrivePod+ is het resultaat van de samenwerking tussen Detron en SafeDrivePod. Het product zorgt ervoor dat gebruikers het handsfree gebruik niet kunnen omzeilen, omdat SafeDrivePod+ naar de smartphone wordt gepusht, waardoor gebruikers het systeem niet kunnen omzeilen. De In Control-software garandeert dat de app op de telefoon staat en dat de gebruiker bluetooth en gps niet kan uitschakelen. Doet de gebruiker dat wel, dan werkt de mobiele telefoon niet meer.

Eerder deze maand ondertekenden de ANWB en veertig andere organisaties nog een gedragscode om het gebruik van de smartphone achter het stuur tegen te gaan. Uit recent onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid blijkt dat de kans op ongelukken zes keer hoger wordt bij het verzenden van berichten met de telefoon tijdens het rijden. Hogere boetes uitdelen voor het gebruik van de telefoon leveren nog niet het maximale resultaat en dus is SafeDrivePod ontwikkeld, zodat weggebruikers alleen handsfree kunnen bellen en navigeren.

Tom Tank, CEO bij Detron: "Zonder afleiding van een smartphone wordt de gebruiker een veilige weggebruiker. Het aantal ongelukken, die worden veroorzaakt door het gebruik van de mobiele telefoon in de auto, vermindert. Door SafeDrivePod te combineren met In Control kan de werkgever haar medewerkers een extra duwtje in de rug geven om die veilige weggebruiker te worden. Bijkomend voordeel van In Control is dat organisaties het risico minimaliseren dat ze gehackt worden via de mobiel."

"De combinatie met In Control van Detron brengt SafeDrivePod naar het volgende niveau", aldus Paul Hendriks, Directeur Sales & Marketing bij SafeDrivePod. "We zijn daarom verheugd dat de samenwerking met Detron ervoor zorgt dat veel automobilisten minder worden afgeleid, zodat werkgevers zeker weten dat hun medewerkers iedere dag veilig op hun bestemming komen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-27T12:11:04.000Z Detron
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.