Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Is een auto van de zaak nu nog wel nodig?

Dit artikel delen:

Kantoren krijgen een nieuwe functie, werkplekken verschuiven naar huis. Conference calls zijn steeds meer ingeburgerd in ons zakelijke leven. En met deze veranderingen komt de vraag hoeveel we nog onderweg zijn en of een auto van de zaak nog wel nodig is? Uit gewoonte maakten we afspraken door het hele land en stonden we uren in de file. Van de dagelijkse gang naar kantoor tot aan een 1-op-1 gesprek van hooguit een uur, 200 kilometer verderop. Inmiddels zijn we er van overtuigd dat het anders kan. En hoewel veel mensen popelen om weer naar kantoor te mogen, kunnen we er niet onderuit dat het nieuwe normaal een normaal is waarbij thuiswerken een belangrijke rol heeft.

Skype of de weg op?

Het dagelijkse routine gebeurt niet meer op kantoor maar vanuit huis. Afspraken zullen per skype verkent en voorbereid worden. Natuurlijk zullen we nog fysieke meetings organiseren, afspraken maken om contracten te ondertekenen en elkaar opzoeken voor een goede brainstorm. Het kantoor van de toekomst zal naar alle waarschijnlijkheid de functie van sociale ontmoetingsruimte krijgen waar we samen komen voor een goede kop koffie en een fysiek gesprek. De vraag is of we voor die incidentele reizen nog een auto van de zaak willen en/of nodig hebben. Reizen we zakelijk straks meer met openbaar vervoer of wordt het declareren van kilometers weer een optie? 

Je laptoptas wordt je online kantoor

Niet mobieler dus maar op een andere manier mobiel. Dat is een ding wat zeker is. Je pc staat niet meer op kantoor maar is vervangen door een laptop en natuurlijk je telefoon. Een goed ingerichte laptoptas wordt nu je waardevolste bezit en een absolute must. Je online kantoor zeg maar. Onderweg in de trein, voor je fysieke meeting op kantoor of onderweg. Het reizen met je laptop en onderweg werken, wordt heel gewoon. En of je nu voor een zakelijke Castelijn en Beerens gaat of voor een easy going Eastpak, het belangrijkste is dat je alles altijd bij elkaar hebt. Ook als je toch die nieuwe lease auto krijgt. 

Wel of geen auto van de zaak? 

Die auto van de zaak wordt dus wel een dingetje. Het klonk altijd zo goed en menigeen was er trots op te melden dat ze in aanmerking kwamen voor een auto van de zaak. Het klinkt misschien goed en stoer maar het brengt natuurlijk ook wel financiële consequenties met zich mee. Zo heeft het als werknemer gevolgen voor je bijtelling en werk je als ondernemer dan heeft zakelijk rijden gevolgen voor de inkomstenbelasting en de btw. Een eigen auto en je kilometers declareren kan dan een betere optie zijn. Je goed laten inlichten door een accountant of je inlezen op sites als de belastingdienst of kvk is geen slecht idee. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-29T11:04:48.000Z Twenty Four Webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.