Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Lanova Laadpalen introduceert slimme laadpaal

Dit artikel delen:

Elektrische auto’s zijn de toekomst van duurzaam transport. Dat laten de statistieken van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) zien. Eind februari 2021 telde het Nederlandse wegennet ruim 174.000 volledig elektrische auto’s en ruim 105.000 plug-in hybrides. Vooral de verkoop van plug-in hybrides stijgt. Ten opzichte van februari 2020 is het aantal verkochte plug-in hybrides met 6,2% gestegen. Nederland is dus al hard op weg naar een elektrisch rijdend Nederland! Om volledig duurzaam te kunnen rijden, komt de elektriciteit om de accu op te laden idealiter uit een duurzame energiebron. Dankzij Lanova Laadpalen is dat nu al mogelijk.

Elektrische auto opladen met groene stroom

Aan de statistieken van het RVO te zien blijft het aantal laadpalen in Nederland stijgen. Zo telde Nederland in februari 2021 bijna 69.000 (semi-) publieke laadpunten en ruim 2.000 snellaadpunten. Deze laadpalen laden nu nog op via reguliere stroom. Met het systeem dat Lanova Laadpalen heeft ontwikkeld is het ook mogelijk om via groene stroom op te laden. Daarvoor kunt u de slimme Lanova Home Advanced laadpaal of Business Advanced laadpaal combineren met het Load Guard systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat het laadstation voorrang geeft aan groene energiebronnen en lokale stroomopwekking, zoals laden over zonnepanelen.

Hoe werkt het?

Het Load Guard systeem wordt geïnstalleerd in uw meterkast en verbonden met de slimme meter. Via de Web Interface kunt u vervolgens voorkeuren instellen, zoals het opladen via zonnepanelen.

De mogelijkheden van Web Interface

Naast het instellen van voorkeuren voor groene of reguliere stroom, is het met de Web Interface mogelijk om uw piek- en dal tarief in te voeren. Zo kan het interactieve laadstation daar tijdens het laden rekening mee houden en zal het zoveel mogelijk opladen tijdens het dal tarief. De laadpaal beschikt over patroonondersteuning, waardoor hij kan herkennen wat uw aankomst- en vertrektijden zijn. Op die manier kan het laadstation voorspellen hoe lang het opladen duurt en wanneer hij het beste kan laden. Heeft u een keer haast? Ook dat is geen probleem. Met een druk op de knop kunt u het interactief laden omzetten naar snelladen. In dat geval houdt de laadpaal geen rekening met piek- en daluren en laadt het laadstation uw accu zo snel mogelijk op.

Connect het laadstation met uw telefoon

U kunt ook kiezen voor een Connect versie. Met deze versie kunt u het laadstation op afstand met telefoon, tablet of laptop bedienen. Ook het verrekenen van de laadkosten met uw werkgever is mogelijk. In de Web Interface vindt u alle laadsessies terug, met daarin de datum, het tijdstip, de gebruiker, piek- of daluren en het type stroom. U kunt daarvan een overzichtelijk bestand inzien en delen met uw werkgever.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-14T14:05:05.000Z Lanova Laadpalen


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.