Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Waarom populariteit van e-learning toeneemt

Misschien heeft u ooit al een online cursus gevolgd. Meer dan een computer heeft u meestal niet nodig om een nieuwe skill te leren. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat e-learning in opkomst is. Wij leggen u graag uit waarom e-learning aan populariteit toeneemt, aan de hand van ons case voorbeeld: de VCA cursussen van VGMBox.

1. Flexibiliteit

Dé belangrijkste reden waarom mensen kiezen voor e-learning, is het absolute gemak om te leren waar en wanneer de cursist wilt. Kiest u voor een uurtje na het werk of een voormiddag in het weekend? Paul Bongenaar van VGMBox: “Bij onze VCA cursussen volg je enkele uren les, gevolgd door het VCA examen. We merken dat sommige cursisten de lesinfo liever spreiden, voor hen is VCA e-learning ideaal. Ook als u niet zo makkelijk een hele dag kunt vrijmaken, is e-learning erg handig.” 

2. Beter onthouden door video’s en oefeningen

Wist u dat u slechts 20% van de leerstof onthoudt als u leert door iets te lezen? Dit percentage kan opgetrokken worden tot 80% door te luisteren, te kijken én oefeningen te maken. Het spreekt dus voor zich dat een online cursus met video’s en oefeningen voor veel cursisten effectiever is. Paul Bongenaar licht toe: “Wij weten al langer dat videobeelden en oefeningen voor betere slagingspercentages zorgen. Daarom zijn wij de enige VCA aanbieder die beeld gebruiken bij zowel de klassikale cursussen áls de e-learning cursussen. Onze e-learning cursussen hebben zelfs een gemiddeld slagingspercentage van meer dan 90 procent!”

3. Fouten maken en extra veel oefenen

Het klinkt misschien bizar, maar de ‘vrijheid om fouten te maken’ zorgt ervoor dat veel cursisten e-learning prefereren. Sommige mensen zijn bang om foute antwoorden te geven of om ‘lastige’ vragen te stellen. Bij e-learning valt deze druk weg. Zo vult Paul Bongenaar aan: “Mochten cursisten vrezen voor de combinatie cursus en dan meteen een examen, dan is e-learning extra handig. Met ons gratis proefexamen kan er getest worden hoe goed hun kennis is, alvorens ze zich inschrijven voor het VCA examen.”

En u? Kiest u ook voor e-learning? Of bent u toch eerder fan van een klassikale cursus?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-04T08:43:00.000Z VGMbox


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.