Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Moqod publiceert belangrijkste bevindingen over trends in het aannemen van

Moqod, een Nederlandse software ontwikkelingsbedrijf, heeft een uitgebreide enquête gehouden over het aannemen en managen als tech-startups in 2023.

De enquête richtte zich op 173 C-level managers van Nederlandse tech-startups en 114 C-level managers van Amerikaanse startups in het hele land. De resultaten van de enquête bieden waardevolle inzichten voor elk bedrijf dat zijn wervingsproces wil optimaliseren en voorop wil blijven lopen in een snel evoluerende industrie.

De enquête toonde aan dat het landschap van remote werken en grensoverschrijdend personeelsbeheer verschilt tussen Nederland en de VS. In de VS wordt remote werk veel gebruikt in bedrijven van variërende omvang en in verschillende staten, terwijl Nederlandse bedrijven de voorkeur geven aan werknemers die in het land wonen of op zijn minst burgers zijn van de EU. De enquête toonde ook aan dat het tekort aan gekwalificeerde ontwikkelaars een van de belangrijkste uitdagingen is waarmee IT-managers in beide landen worden geconfronteerd.

Verder bleek uit de enquête dat het beheren van remote werknemers moeilijk kan zijn, vooral in gevallen waarin teamleden over verschillende tijdzones verspreid zijn, en het uitdagend is om taken te coördineren en prioriteren. Er kunnen ook problemen zijn met onrealistische verwachtingen van universitaire kandidaten, die mogelijk de vereiste vaardigheden of ervaring moeten opdoen.

De enquête van Moqod biedt belangrijke inzichten voor bedrijven die hun wervings- en beheerstrategieën willen verbeteren in een snel evoluerende industrie. Het rapport bevat waardevolle informatie over de laatste trends in het aannemen van tech-startups en hoe bedrijven hun wervings praktijken kunnen verbeteren. Download het volledige rapport voor meer informatie op de website van Moqod.

Over het bedrijf: Moqod is een Nederlands software ontwikkelingsbedrijf met een internationale aanpak. De fysieke aanwezigheid van het bedrijf in Amsterdam fungeert als een brug tussen klanten in West-Europa en ontwikkelaars in Oost-Europa. Onder de klanten bevinden zich bedrijven als Bittiq, Shypple, Uber, CARU Containers, Swisscom en anderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Outsourcing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-17T09:41:42.000Z Moqod


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.