Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Mobotix focust op cybersecurity IP-video

Dit artikel delen:

Mobotix, specialist in oplossingen voor IP-video, introduceert het 'Mobotix Cactus Concept' om meer focus te leggen op cybersecurity bij het implementeren van videosurveillancesystemen. Doelstelling van dit concept is een integrale aanpak te bieden voor het beschermen van Mobotix-producten tegen elke type cyberaanval. Met een combinatie van advies, opleiding en tools, die klanten en partners helpt optimaal beveiligde videosurveillance- en toegangscontrolesystemen te creëren en te onderhouden.

Bewustzijn verhogen
Als onderdeel van het Cactus Concept implementeert Mobotix een multimediale cybersecuritycampagne om het bewustzijn bij klanten te verhogen hoe belangrijk de beveiliging van netwerkgebaseerde videosystemen is. Maar ook hoe organisaties zichzelf met intelligente oplossingen op een kostenefficiënte wijze beter kunnen beschermen. 'End-to-end' encryptie zonder blinde vlekken is daarvoor noodzakelijk, vanaf de beeldopnamebron via de datakabels en -opslag tot en met het videomanagementsysteem. Net als een cactus waarbij elke tak met doornen is bedekt, moeten alle onderdelen (camera, opslag, kabels, VMS) van Mobotix-oplossingen digitale doornen hebben die ze beschermen tegen ongeautoriseerde toegang.

Hoogst mogelijke beveiligingsniveau
Mobotix gebruikt de services van SySS, een gerenommeerd onafhankelijk testbedrijf op securitygebied, om het hoogst mogelijk beveiligingsniveau te leveren. Zij onderzoeken en testen alle software en hardware-onderdelen. Andere klanten van SySS zijn onder andere Bunderwehr, CreditPlus Bank AG, Daimler, Deutsche Bank, Festo, Hewlett Packard, Innenministerium/LKA Niedersachsen, SAP, Schaeffer, Schufa, T-Systems en Union Investment. Sebastian Schreiber, CEO van SySS zegt: Mobotix heeft een contract met ons voor het uitvoeren van penetratietesten voor alle technische onderdelen. Onze initiële platformtest van een huidig cameramodel leverde zeer positieve resultaten op en nu gaan we door met een continu testproces."

Interessante aanvalsdoelen
"Moderne oplossingen voor videosurveillance en toegangscontrole helpen mensen, locaties en eigendommen in de hele wereld te beschermen, maar zijn tegelijkertijd interessante aanvalsdoelen voor het infiltreren, overnemen of uitschakelen van vitale systemen", zegt Thomas Lausten CEO van Mobotix. "Nu er als onderdeel van het Internet of Things (IoT) jaarlijks miljarden IP-apparaten bijkomen, moet onze sector laten zien hoe veilige platformen te creëren waarmee het risico op een aanval te verkleinen is. Als technologische marktleider in digitale videosurveillance gelooft Mobotix dat het 'Cactus Concept' bijdraagt aan een betere security van het ontwerp, productie en gebruik van elk apparaat, in combinatie met 'end-to-end' encryptie tijdens het gebruik en beheer. Cybersecurity is bij Mobotix altijd al een focuspunt geweest. De komende tijd gaan wij met onze partners, klanten en overheidsorganisaties de technieken en systemen die onze maatschappij beschermen nog veiliger maken."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-31T16:12:30.000Z Mobotix
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.