Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SecureMe2 lanceert het SAM Cyber Alarm

Dit artikel delen:

SecureMe2 lanceert het SAM Cyber Alarm, de eerste eenvoudige, bijzonder effectieve, betaalbare en betrouwbare oplossing om real-time inbraken op het bedrijfsnetwerk te ontdekken, zodat direct adequate maatregelen getroffen kunnen worden. Dankzij vergaande automatisering kan SecureMe2 deze mogelijkheid nu binnen bereik van elk bedrijf brengen. Het SAM (Scan, Analyse, Manage) Cyber Alarm bewaakt het netwerkverkeer continu en slaat direct alarm bij een digitale inbraak. Wie het cyberalarm installeert heeft een aantoonbare beveiligingsmaatregel genomen in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). AVG is de Nederlandse benaming voor de nieuwe Europese privacy wetgeving: General Data Protection Regulation (GDPR).

Aad van Boven, CEO en medeoprichter van SecureMe2: “Preventieve securitymaatregelen, zoals antivirussoftware en een firewall, kunnen niet voldoende voorkomen dat computers en met het netwerk verbonden apparaten vroeg of laat besmet raken. Om dat te detecteren waren tot nu toe dure technische oplossingen nodig, of het inschakelen van een kostbaar security operations center (SOC). Detectie is een onmisbaar element geworden van een solide beveiliging en dankzij de lage kosten komt deze oplossing nu ook binnen bereik van het mkb en zzp’ers. Naast het inbraak- en brandalarm is een cyberalarm ook noodzakelijk geworden.”

Aantoonbare beveiligingsmaatregel

Als de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) vanaf 25 mei a.s. van kracht zal worden, kan het SAM Cyber Alarm een belangrijke rol spelen in het voldoen aan de beveiligingseisen die deze verordening oplegt. Wie het cyberalarm installeert heeft een aantoonbare beveiligingsmaatregel genomen. Daarnaast zijn nog andere technische en organisatorische maatregelen nodig om volledig aan de AVG-eisen te voldoen.

Detectie ook met terugwerkende kracht

Het SAM Cyber Alarm werkt met een klein apparaat dat op het netwerk wordt aangesloten en fungeert als een sensor. Op basis van het gedrag en de bestemming van het netwerkverkeer worden mogelijke dreigingen gesignaleerd en doorgegeven, zodat direct maatregelen genomen kunnen worden. Het SAM Cyber Alarm kijkt niet naar de inhoud van het verkeer maar alleen naar de metadata. Deze metadata worden door SecureMe2 één jaar bewaard en opnieuw geanalyseerd zodra geactualiseerde (minstens één maal per uur) dreigingsinformatie beschikbaar komt. Op deze manier kan het cyberalarm met de kennis van nu besmettingen uit het verleden ontdekken. Ook kunnen de metadata dienen voor forensisch onderzoek en zijn op verzoek van de autoriteiten beschikbaar. 

Uiterst betrouwbaar

Het SAM Cyber Alarm gebruikt vier detectie- en analyse-platformen waardoor de resultaten zeer betrouwbaar zijn. Het alarm mist zelden iets en ‘false positives’ (onterechte alarmen) komen beperkt voor. Bevindingen van SecureMe2 op basis van anderhalf jaar praktijkervaring met het cyberalarm bij een groot scala aan klanten, van zzp’ers tot ziekenhuizen, leert dat de security-issues bij mkb-bedrijven vaak betrekking hebben op smart devices (Internet-of-Things) door het gebrek aan beveiligingsoplossingen voor dit type apparatuur.

Het SAM Cyber Alarm alarmeert niet alleen (via e-mail of klantenportaal), maar geeft ook detailinformatie over wat er is gedetecteerd en welke apparatuur kwetsbaar is. SAM geeft bovendien adviezen om de gesignaleerde securityissues op te lossen. Voor deze adviezen werkt SecureMe2 samen met securityspecialist True-xs Cyber Security.

Zzp en mkb

De SecureMe2-oplossing richt zich op mkb-bedrijven die niet de financiële, personele of technische middelen hebben om detectiesystemen zelf aan te schaffen, te implementeren en continu te beheren en bewaken. Ook zelfstandige beroepsbeoefenaars die met bijzondere persoonsgegevens verwerken, zoals artsen, notarissen en accountants, kunnen het SAM Cyber Alarm inzetten om een negatieve impact door cybercrime te voorkomen.

Drie versies

Het SAM Cyber Alarm is verkrijgbaar in drie varianten: een Basis Pakket, een Plus Pakket en een Alles-in-1 Pakket. Het Basis pakket geeft inzicht in kwaadaardig netwerkverkeer, alarmeert via e-mail, inclusief informatie over de gedetecteerde dreiging. Het Plus Pakket voegt een online portaal toe waar klanten ook filtering, whitelisting en reporting kunnen instellen. Het Alles-in-1 pakket levert alles van het Plus Pakket, uitgebreid met de juridische assistentie bij het melden van een datalek aan de Autoriteit Persoonsgegevens.

Prijzen

Het SAM Cyber Alarm wordt aangeboden in de vorm van een abonnement. De prijs van de basisversie voor een zzp’er bedraagt € 29,95 per maand en loopt tot € 799 per maand voor een Alles-in-1 pakket voor bedrijven met 51-100 gebruikers. Bij alle abonnementen wordt de sensor kosteloos bijgeleverd. Naast de prijs per maand is dus verder geen investering noodzakelijk. Voor bedrijven met meer dan 100 medewerkers levert SecureMe2 oplossingen op maat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-01T11:17:45.000Z SecureMe2
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.