Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

FileCap voldoet aan BIG richtlijn

Dit artikel delen:

FileCap, de cloudless dienst voor het delen en opslaan van grote of privacygevoelige bestanden, heeft de nieuwe versie 4.1.0 vrijgegeven. Door het aanpassen van het wachtwoord-protocol, voldoet deze release aan de Baseline Informatiebeveiliging Gemeenten (BIG). Dit is een gemeentelijk regelement dat een aantal informatiebeveiligingscontroles en -maatregelen omvat. Door het gebruik van FileCap kunnen gemeenten aantonen dat zij documenten met privacygevoelige informatie op een veilige en verantwoorde manier online versturen.

Documenten die privacygevoelige informatie bevatten, mogen sinds de invoering van Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) niet meer onbeveiligd online worden gedeeld. Dat houdt in dat bedrijven en instellingen steeds vaker op zoek gaan naar een oplossing die hun werknemers in staat stelt om bestanden op een eenvoudige en veilige manier met collega’s en klanten te delen. Dat kan met FileCap. De FileCap server wordt niet gehost in een public cloud, maar staat bij de klant. Bestanden worden na encryptie in de beveiligde omgeving opgeslagen. Door deze lokale opslag behoudt de klant de controle over de bestanden die verzonden of ontvangen worden.

Ontvangers kunnen de documenten alleen openen met het juiste wachtwoord, dat gemaakt is door de verzender. Ook is het mogelijk om het document te beveiligen met een wachtwoord én een token: een zogenaamd two-factor authenticatie.

In de nieuwe versie kan de IT-beheerder bepalen aan welke eisen het wachtwoord moet voldoen. Het instellen van het wachtwoord-protocol zorgt ervoor dat gebruikers een combinatie van leestekens, letters of cijfers moeten gebruiken. Dit verhoogt de veiligheid en maakt dat FileCap voldoet aan de gemeentelijke beveiligingsnorm BIG.

Daarnaast heeft FileCap een zeer handige optie voor gebruikers toegevoegd. In de nieuwe release is het mogelijk om een verstuurde bijlage terug te trekken. Mocht de gebruiker per ongeluk een mail met bijlage naar een verkeerde persoon versturen, kan deze de fout snel ongedaan maken zonder vervelende consequenties. Deze optie was al wel beschikbaar voor de IT-beheerder, maar nu ook voor reguliere gebruikers. Dankzij deze aanpassing is het gebruiksgemak voor FileCap klanten verder toegenomen.

 

Over Filecap

FileCap is een cloudless oplossing voor bedrijven die grote bestanden willen delen met collega’s of klanten. De FileCap server wordt niet gehost in een public cloud, maar op een beveiligde omgeving. Door deze lokale opslag behoudt de klant de controle over de bestanden die verzonden of ontvangen worden. FileCap biedt maximale veiligheid en optimaal gebruiksgemak in één. Meer dan 100.000 tevreden gebruikers versturen dagelijks grote en/of gevoelige bestanden met behulp van FileCap. Door gebruikers ervan te verzekeren dat bestanden alleen voor de gewenste ontvangers beschikbaar zijn, ondersteunt FileCap bovendien internationale privacywetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-29T13:57:40.000Z Contec FileCap
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.