Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

WiFi Packet Capture Oplossing en WiFi Training

Dit artikel delen:

Als leverancier van Wireshark Tools introduceert SCOS Software te Hoofddorp de WaveXpert van Softing IT Networks, een toonaangevende, wereldwijde specialist in industriële gegevenscommunicatie. De WaveXpert kan worden gebruikt voor het ontvangen en analyseren van WiFi-dataverkeer (met Wireshark) die worden uitgewisseld tussen twee of meer gebruikers. WiFi-dataverkeer, volgens de internationale standaard IEEE 802.11a/b/g/n/ac, kunnen worden weggeschreven naar een PC of Laptop. WiFi-apparaten waarvan het dataverkeer vastgelegd kan worden, zijn bijvoorbeeld mobiele apparaten zoals notebooks, smartphones of tablets, maar ook permanent geïnstalleerde apparatuur zoals WLAN-access points, WLAN-printers of pc's met WLAN ondersteuning.

De specifieke toepassing van de WaveXpert is dat niet alleen gebruikersgegevens maar ook management- en besturingsinformatie verliesvrij kan worden gecaptured en opgeslagen voor verdere analyse. De unit werkt in de passieve modus, WiFi dataverkeer wordt alleen ontvangen en er wordt niets verzonden. De WaveXpert is ontworpen als een randapparaat voor PC's met een Thunderbolt ™ 3-interface. De gegevens die door de WaveXpert worden verzameld, worden via de Thunderbolt ™ 3-interface naar de PC/Laptop verzonden en worden weggeschreven naar de PC. Daar kunnen de gegevens worden weergegeven en geanalyseerd met Wireshark. Voor de werking en configuratie van de WaveXpert zoals bijvoorbeeld de definitie van de ontvangstkanalen of van de kanaalbandbreedte wordt een USB stick meegeleverd met een User Interface en Linux Live-besturingssysteem voor de PC/Laptop.  

De WaveXpert is beschikbaar in twee versies:

  1. WaveXpert 1 - 2.4 en 5 GHz (3 kanalen met 20/40/80 MHz en tot 3 × 3 MIMO)
  2. WaveXpert 2 - 5 GHz (4 kanalen met 20/40/80/160 MHz en tot 4 × 4 MIMO).

Als Wireshark University Certified Training Partner for Europe, organiseert SCOS Software de officiele TCP/IP Analysis and Troubleshooting cursus en een cursus voor WiFi/802.11 Network and Security Analysis.  Voor meer inlichtingen:

www.scos.tools

www.scos.training 

www.scos.nl 

info@scos.nl 

tel. 023 5689227

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-11T16:09:56.000Z SCOS Software BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.