Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Multi-cloud monitoring en dreigingsdetectie naar nieuw niveau door Flowmon

Dit artikel delen:

Organisaties kunnen nu multi-cloud-ecosystemen uniform bewaken en beveiligen vanuit één enkel controlepaneel.

Rotterdam, 30 Juni 2022. Progress (Nasdaq: PRGS), leverancier van infrastructuursoftware, kondigt vandaag de nieuwste release van Progress® Flowmon® aan. Flowmon is een toonaangevende oplossing voor netwerkmonitoring en netwerkbeveiliging. In Flowmon 12 heeft Progress de ondersteuning voor flowlogmonitoring van publieke cloudproviders uitgebreid met native flowlogs van Google Cloud en Microsoft Azure en nieuwe krachtige en geavanceerde functies voor anomaliedetectie gelanceerd. Met deze release kunnen organisaties nu applicaties en diensten inzetten bij publieke cloudproviders, hun monitoringkosten verlagen en uitgebreid inzicht krijgen in hun hele hybride infrastructuur vanuit één enkele gebruikersinterface.

Het netwerk is een fundamentele enabler voor tal van moderne organisaties. De toenemende interconnectiviteit van systemen, de grotere hoeveelheden gegevens en de migratie naar de cloud bemoeilijken de werking en het beheer van de IT-infrastructuur. Organisaties staan voor de uitdaging om een hoog niveau van netwerk monitoring en controle te waarborgen in een hybride omgeving, die zowel on-premise datacenters als private en publieke clouds omvat. Traditionele benaderingen van netwerk monitoring slagen er echter niet in om dit op te lossen.

"Om een efficiënte en veilige hybride cloudomgeving op te bouwen en te gebruiken, hebben organisaties behoefte aan een volledig beeld zonder hiervoor op meerdere schermen te moeten kijken of data handmatig samen te moeten voegen", zegt Jason Dover, VP Product Strategy, Enterprise Application Experience bij Progress. "Met de nieuwste release van de netwerkoplossing Flowmon 12 breidt Progress de mogelijkheden op dit gebied uit door netwerkzichtbaarheid te vereenvoudigen voor klanten die hun voetafdruk in de publieke cloud uitbreiden. Onze voortdurende focus op het helpen van klanten bij het verbeteren van hun cyberveiligheid leidt tot aanvullende innovaties in combinatie met de technieken voor de geavanceerde detectie van cyberaanvallen."

Een uitgebreide en consistente netwerkobservatie via één enkele interface

De netwerkoplossing Flowmon 12 biedt uitgebreide zichtbaarheid in de gehele hybride cloudimplementatie van organisaties vanuit één gebruikersinterface, waardoor de noodzaak en de kosten om meerdere tools te onderhouden wegvallen. Organisaties kunnen verkeer monitoren vanuit on premise, AWS, Azure, Google Cloud of een combinatie daarvan via de nieuw geïntroduceerde ondersteuning voor native flowlogs van Google Cloud en Microsoft Azure en de verbeterde ondersteuning van Amazon Web Services (AWS) flowlogs. 

Ze kunnen ook hun kosten verlagen door  ‘ontdubbeling’ van dataverkeer en door ingebouwde monitoringtools van de cloudproviders te vervangen door gerichte Flowmon Probe virtuele appliances in te zetten voor toepassingen die diepgaandere monitoring vereisen.

 

Vroegtijdige detectie van netwerkafwijkingen door nieuwe, op machine learning gebaseerde verbeteringen

Om organisaties te helpen in hun strijd tegen cyberaanvallen, heeft Progress zijn op machine learning gebaseerde bibliotheek van bedreigingsdetectiemethoden uitgebreid om malware-infecties met schadelijk verkeer veel eerder in hun levenscyclus te detecteren en te identificeren dan voorheen mogelijk was. Random Domain Detection maakt gebruik van realtime detectie, zonder dat er voorkennis nodig is over de schadelijke domeinen. Deze nieuwe sets van mogelijkheden voorkomen dat hackers met succes een verscheidenheid aan geavanceerde, multitechnische, aanhoudende en polymorfe aanvallen lanceren.

 

Snellere en eenvoudigere toegang tot cruciale netwerkbewakingsinformatie en rapporten

De rapportage in het Flowmon anomaliedetectiesysteem is ook verbeterd, zodat het gemakkelijker is om relevante informatie naar boven te halen en te openen via rapporten die duidelijker en gemakkelijker te lezen zijn. In de rapporten kunnen gebruikers nu inzoomen op de meetgegevens en kunnen ze direct doorlinken naar een relevante pagina met gedetailleerde informatie. De drilldown-functie bevindt zich op het centrale dashboard om verbeterde workflows en tijdige informatie direct vanuit de managementinterface te bieden.

 

"Gezien de aard van onze activiteiten en de afhankelijkheid van onze infrastructuur voor het leveren van klantwaarde, kunnen we ons eenvoudigweg geen problemen veroorloven die van invloed kunnen zijn op de beveiliging of prestaties", aldus Pavel Charvat, hoofd IT-beveiliging van het Tsjechisch Bureau voor de Statistiek (CZSO). "Daarom is het behoud van consistent en diepgaand inzicht essentieel voor onze IT-activiteiten.  Flowmon voorziet al jaren in onze benodigde digitale beveiliging, en na een korte ervaring met de nieuwe versie kan ik bevestigen dat we tevreden zijn met de richting die dit product inslaat. Met Flowmon 12 heeft Progress de nauwkeurigheid van de anomaliedetectie aanzienlijk verbeterd en geeft ze ons nieuwe opties om de detectie nog meer granulair af te stemmen."

 

Flowmon 12 biedt superieur inzicht in netwerkomgevingen van elk type, gebruikmakend van bestaande netwerk telemetriebronnen of met behulp van de speciaal gebouwde lichtgewicht Flowmon Probes. Het is de go-to tool voor het bereiken van een consistent niveau van netwerkzichtbaarheid in verschillende omgevingen via een enkele interface.

 

Flowmon 12, de oplossing voor netwerkzichtbaarheid en -beveiliging, is vanaf vandaag verkrijgbaar op https://www.flowmon.com/en.

 

Over Progress

Progress (Nasdaq: PRGS) is de vertrouwde leverancier van de beste producten voor het ontwikkelen, implementeren en beheren van applicaties. Progress stelt klanten in staat om applicaties en ervaringen te bouwen die zij nodig hebben, deze te implementeren waar en hoe zij dat willen en dit alles veilig en betrouwbaar te beheren. Honderdduizenden bedrijven, waaronder 1.700 softwarebedrijven en 3,5 miljoen ontwikkelaars, vertrouwen op Progress om hun doelen te bereiken. Meer informatie vindt u op www.progress.com, en volg ons op LinkedIn, YouTube, Twitter, Facebook en Instagram

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-30T09:33:25.000Z Progress


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.