Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

CB voltooit volgende implementatie Astro WMS

Warehousemanagementspecialist Consafe Logistics maakt bekend dat logistiek dienstverlener CB de implementatie van het Astro WMS in het handmagazijn heeft voltooid. Daarmee heeft CB een volgende fase afgerond in de bedrijfsbrede vervanging van haar verouderde logistieke maatwerksystemen. Momenteel werken er in totaal al zo'n 150 medewerkers met het nieuwe WMS, terwijl het gebruik ervan het komende jaar wordt uitgebreid naar de resterende magazijnen.

Logistieke processen optimaliseren
CB is al decennia marktleider in de medialogistiek. In 2015 is het bedrijf gestart met de implementatie van het Astro WMS om verouderde IT-systemen te vervangen en nieuwe markten te ontwikkelen met geoptimaliseerde logistieke processen. Na implementaties van het Astro WMS in de magazijnen voor educatieve boeken, healthcare producten en het hoogbouwmagazijn, is nu tevens het handmagazijn (orderpickmagazijn) succesvol gemigreerd. Voor de komende maanden staan o.a. nog op het programma het FastMovermagazijn, de artikelontvangst, bulkmagazijnen, retouren en het vervangen van de centrale besturingssoftware.

Testdagen vergroten draagvlak
"Als onderdeel van de implementatievoorbereiding hebben wij meerdere dagen getest met alle 24 trucks van het handmagazijn", vertelt Henk-Jan van Donkelaar, International Sales Director bij Consafe Logistics. "Dankzij die pragmatische aanpak voelden de medewerkers zich meer betrokken en gehoord, wat het draagvlak om ermee aan de slag te gaan heeft vergroot. Verder verliep de samenwerking met CB weer op een prettige wijze, net als bij onze voorgaande implementaties."

Gebruiksvriendelijk modern WMS
"Natuurlijk hebben onze medewerkers van het handmagazijn moeten wennen aan de nieuwe manier van werken", zegt Peter Coenen, projectmanager bij CB. "Omdat Astro echter een gebruiksvriendelijk modern WMS is, werden ze tijdens de testdagen al snel enthousiast. Als het volledige project eind 2018 is afgerond, beschikt CB over één systeem waarmee alle magazijnen en afdelingen werken en CB op de digitale toekomst is voorbereid."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-13T10:38:37.000Z Consafe Logistics
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.